Žilinský Večerník

19. marec 2024 | Jozef
| 3°C

Zaujalo nás

To je teda smutný pohľad! Čitateľ upozornil na zdevastované lavičky na Vodnom diele Žilina

Drevené lavičky, ktoré pred ôsmimi rokmi pribudli na Vodnom diele Žilina, dopísali svoj príbeh. Na ich zbedačený stav poukázal čitateľ.

17.09.2019 | 17:00

Ak často navštevujete Vodné dielo Žilina, viete, že popri asfaltke pre peších a cyklistov od Žiliny až po Varín je osadených niekoľko drevených lavičiek. Mnohé z nich sú zničené, a teda sa už viac nedajú využívať na sedenie.

ZUB ČASU
Na túto skutočnosť nás upozornil čitateľ Jozef, ktorý nám do redakcie zaslal fotografický dôkaz. Lavičky sú rozpadnuté a jednotlivé časti sa váľajú po zemi. Zisťovali sme u správcu vodnej nádrže, či sa na ich stave podpísala ľudská ruka alebo jednoducho čas.

„Lavičky sú, žiaľ, v zlom technickom stave, pod ktorý sa najviac podpísali poveternostné podmienky,“ reagovala na našu otázku Stela Ištvánfyová z Vodohospodárskej výstavby, štátny podnik.


Drevené lavičky pozdĺž pravého brehu Vodného diela Žilina osadili v rámci dobrovoľníckej aktivity v roku 2011 zamestnanci jednej súkromnej firmy zo Žiliny. Návštevníci Vodného diela Žilina prijali tento krok s nadšením – lavičky dlhé roky dobre slúžili svojmu účelu.

20 NOVÝCH LAVIČIEK
„Na lavičkách sa už podpísal zub času, preto sme sa rozhodli opäť zorganizovať dobrovoľnícku akciu a už túto jeseň, v priebehu októbra, plánujeme osadiť 10 nových lavičiek na Vodnom diele Žilina v prípade, že nám to počasie dovolí. Ďalších 10 lavičiek by sme následne namontovali na jar budúceho roka,“ oznámila dobrú správu Miroslava Mráziková zo spoločnosti, ktorá pred ôsmimi rokmi lavičky na vodnom diele financovala aj namontovala.

Autor: - r -

Foto: redakcia

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod