Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 8°C

Spravodajstvo

Tragédia na Kysuciach: Na pomoc 33-ročnej cyklistke letel aj vrtuľník. Zraneniam, žiaľ, podľahla

Aj napriek veľkej snahe viacerých záchranných zložiek sa mladú ženu nepodarilo oživiť.

05.05.2020 | 18:15

K tragickej dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala život len 33-ročnej cyklistky, došlo v utorok 5. mája na ceste tretej triedy v Kysuckom Novom Meste.

„Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 29-ročný vodič viedol nákladné motorové vozidlo Volvo v smere od obce Nesluša, okres Kysucké Nové Mesto. Následne mu z doposiaľ presne nezistených príčin do pravej zadnej časti vozidla narazila 33-ročná cyklistka. Pri dopravnej nehode utrpela cyklistka zranenia, ktorým, žiaľ, podľahla. Alkohol u vodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U nebohej cyklistky bude vykonaná pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uviedol hovorca polície Radko Moravčík.


Na mieste udalosti zasahovali aj záchranári z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE. Mladej žene však už nevedeli pomôcť.

„Leteckí záchranári zo Žiliny pristávali dnes (utorok 5. mája) popoludní na futbalovom ihrisku v Kysuckom Novom Meste, kde pozemní záchranári doviezli vážne zranenú cyklistku z dopravnej nehody. 33-ročná žena utrpela rozsiahle poranenie hlavy. Záchranári vynaložili maximálne úsilie pre jej záchranu, žiaľ, zranenia, ktoré utrpela, boli tak rozsiahle, že jej už nedokázali pomôcť a lekár musel skonštatovať úmrtie. Záchranársky vrtuľník sa vrátil späť na svoju základňu bez pacientky," informovala o smutnej udalosti VZZS ATE na svojej stránke.

Autor: - r -

Foto: ATE

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod