Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| -1°C

Spravodajstvo

Tragická udalosť vo Vrátnej: Lesného robotníka († 34) privalil strom

Pri ťažbe dreva dnes prišiel o život mladý lesný robotník († 34 ). Napriek úsilu prítomných, sa ho zachrániť nepodarilo.

08.10.2019 | 14:54

Leteckí záchranári boli v utorok 8. októbra predpoludním požiadaní o súčinnosť pri záchrane lesného robotníka, ktorého pri ťažbe dreva vo Vrátnej zavalil strom. Informovala o tom hovorkyňa Leteckej záchrannej služby ATE Zuzana Hopjaková.

"Po neodkladnom vzlete a rekognoskácii terénu bol lekár k zranenému vysadený z paluby pomocou navijaka. Prítomní svedkovia sa 34-ročnému mužovi snažili poskytnúť prvú pomoc, na miesto boli vyslaní aj horskí záchranári. Žiaľ, zranenia pacienta boli tak rozsiahle, že im na mieste podľahol a lekár mohol skonštatovať už len úmrtie. Záchranársky vrtuľník sa vrátil späť na svoju základňu bez pacienta," skonštatovala hovorkyňa leteckých záchranárov.

Podľa Horskej záchrannej služby bol svedkom nehody kolega zavaleného robotníka, ktorý ho okamžite vyslobodil a privolal pomoc. "Na základe inštrukcií operátora KOS ZZS zahájil laickú KPR. Na miesto okamžite vyrazili záchranári HZS z Oblastného strediska Malá Fatra a súčasne do lokality smerovali aj leteckí záchranári. Žiaľ, aj napriek rýchlemu zásahu a maximálnemu nasadeniu zúčastnených muž zraneniam na mieste podľahol," uviedla HZS na svojich internetových stránkach.

 

 

 

Autor: - r -

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod