Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 2°C

Šport

Tréner Vlkov Gregor po dvoch finálových prehrách: Ak dostanem pokutu, tak končím!

Dušan Gregor (59) sa radí na Slovensku medzi skúsených trénerov, ktorý má skúsenosti aj so zahraničným hokejom a dokonca viedol tím aj v KHL. Po prvých dvoch stretnutiach finálovej série SHL neskrýval značnú frustráciu, no verejne sa vyjadrovať hlavne na margo rozhodcov odmietal. Sám verí, že jeho zverenci majú dostatok síl, aby Žilina postúpila do extraligy.

12.04.2021 | 12:30

Váš tím prehral 3:5 v druhom zápase finále, ako ste videli tento duel?

Klobúk dolu pred mužstvom, ukázalo obrovský charakter. Také je však play-off, také sú zápasy - gólov sme dali menej. A ukazuje sa, že keď raz urazíš hokejového boha, tak potom sa musíš veľa narobiť, aby si si ho priklonil na svoju stranu. Verím, že on ten charakter a kvalitu videl a som presvedčený, že to tak aj bude. Doplním, že nikdy nevidíte mojich hráčov, aby sa váľali po hite a o dve minúty hrajú. Nikdy. Oni tieto veci, čo im hovorím, aj rešpektujú. Ešte raz veľmi pekne ďakujem mužstvu.

Určite narážate na hosťujúceho obrancu Fabiána, ktorý po tvrdom zákroku od Skladaného ostal ležať na zemi a po pár minútach bol znova na ľade. Skladaný dostal 5 minút a do konca zápasu, pričom ste v presilovke dostali tri góly. Bol faul Skladaného prehnaný?

To sú emócie, stáva sa to. Nechcem rozoberať rozhodcov, lebo v tej 5-minútovej presilovke nás rozhodca poslal do 5 na 3 vďaka posunutiu brány Markoviča. Avšak nejdem to komentovať, lebo sa to postaví proti mne a ja chcem ešte potrénovať. Verejne som povedal, že ak dostanem nejakú pokutu, tak s trénovaním končím. Preto nerozoberajme Skladaného a ani iné veci.

Čo s touto sériou ďalej?

Myslím si, že tento druhý zápas ukázal, že máme emočné aj fyzické sily v tíme, aby sme sériu nakoniec vyhrali.

Ste ostrieľaný tréner, čo bude rozhodovať v ďalších zápasoch, aby Žilina postúpila do extraligy?

Ja som obyčajný tréner. Na Slovensku sú iní tréneri, dokonca aj zo zahraničia, ako napríklad z hokejového Maďarska. Opakujem, som obyčajný tréner, dajte mi čas dva dni sa porozprávať s kolegami a niečo vymyslím.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Daniel Stehlík - cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod