Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 9°C

Šport

Trénera žilinských volejbalistov trápia moderné výhovorky: Lyžovačky, krstiny a skúšky

Žilinskí volejbalisti odohrali cez víkend posledný dvojzápas na domácej palubovke v I.lige skupine západ a s istotou sa v nadstavbovej časti predstavia v bojoch o konečné 5. až 8. miesto. Z tohto faktu nemá radosť hlavný tréner tímu Zdenek Hauer (61), ktorý nešetril kritikou do vlastných radov.

06.02.2020 | 12:02

Ako sa vám hodnotí posledná prehra z domáceho dvojzápasu. Komjatice bol pre vás prisilný súper?

V prvom zápase azda nikto nečakal, že Komjatice môžu otočiť prvý set a napokon sa tak stalo. Potom sa dostali na koňa a nedalo sa ich zastaviť. V tíme majú veľa skúsených hráčov s extraligovými skúsenosťami,  čo potvrdili aj v druhom zápase. Síce sme tesne prehrali, no môžeme si za to sami svojimi chybami a nedôslednosťou.

Ste spokojný s výkonmi vašim hráčov v tejto sezóne?

Tento káder by mal byť inde, nie na piatom či šiestom mieste tabuľky. Som z toho poriadne sklamaný, lebo sme hrali pekný volejbal pre diváka, avšak v koncovkách nám chýbalo viac umenia či odvahy. Druhý aspekt je stále sa meniaca zostava, v rozpätí dvoch kôl som nemohol postaviť identickú zostavu. Nefungovala zodpovednosť voči tímu, raz jeden šiel lyžovať na hory, druhý mal krstiny, tretí sa musí učiť na skúšky. Potom vám to šport vráti a výsledok poznáme.

Dá sa proti týmto výhovorkám dnešnej doby nejak bojovať?

Za našich čias bol život iný, že by niekto neprišiel na zápas? Nemožné. Dnes je tých lákadiel toľko, že mladý človek si musí správne vybrať a niekedy to je viac než náročné.


Je mužský volejbal v Žiline na správnej ceste?

Ak sa obzrieme trik roky späť, tak sa v Žiline žiadny mužský volejbal nehral. Posťahovali sme Žilinčanov, čo sa dalo a pridali sme k tomu vysokoškolákov i starších hráčov ako napríklad Petra Minárika.

V nadstavbovej časti sezóny máte konkrétne ciele?

Prakticky o nič nepôjde, bude sa bojovať o konečné umiestnenie od piateho až po posledné ôsme miesto. Budeme hrať s Trenčínom, Bratislavou a Trnavou. Šancu dám mladým chlapcom, ktorí budú mať perspektívu.

Čo podľa vás najviac trápi váš klub? Sú tým najväčším problémom peniaze?

Ako aj iné kluby v Žiline máme svoje finančné problémy. Hala na Stavbári nás stojí mesačne 2500 eur. Samozrejme, máme ju 24 hodín k dispozícii len pre seba, no sú to za rok veľké peniaze. Uvedomujeme si, že zohnať peniaze na volejbal z hľadiska popularity je ťažšie ako pýtať na futbal či hokej. Volejbal v Žiline ustúpil z tých pozícii, kde bol v minulosti a jednotkou je teraz futbal, za ním basketbal. Jedným dychom treba uznať, že v oboch prípadoch hrajú chlapci dobre a robia Žiline radosť.

Vám z pozície trénera, čo robí najväčšiu radosť v aktuálnom období?

My sa tešíme aj z toho, že na domáci zápas príde 50 divákov. Sme na volejbalovej scéne len tri roky, no máme okrem mužov aj juniorov, starších a mladších žiakov. Nechcem spomínať len peniaze, toto je aj o dnešnej mládeži a pripravenosti deti na šport. Dnešné deti sú o dve triedy pohybovo menej nadané ako deti spred desiatich rokov. Podľa mňa aj mentálne nastavenie pre šport je u tejto generácie veľmi slabé, s týmito vecami musíme niečo systematicky začať robiť.

 

13. dvojkolo I.ligy – skupina západ:

VO AC UNIZA Žilina – Komjatice 0:3 (-20, -24, -22) a 2:3 (13, -18, 17, -16, -14)

 

 

Tabuľka po 26.kole:

1.       Komjatice           26           20           6             57

2.       Komárno B         26           19           7             56

3.       Nitra B               26           18           8             56

4.       Nové Mesto n.V.  26           15           11           45

5.       Žilina                 26           11           15           35

6.       Trenčín B            26           11           15           30

7.       Bratislava C        26           10           16           31

8.       Trnava mládež  26              0             26           2

 

Najbližší program Žiliny: 15. februára o 15.00 a 17.00 Nové Mesto nad Váhom – Žilina.

 

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod