Žilinský Večerník

3. máj 2024 | Galina
| 9°C

Hobby

Tri príklady využitia dreva v interiéri

Jedným z materiálov, ktoré sú ako stvorené pre rôznorodé použite v interiérovom dizajne, je bezpochyby drevo. Vďačí za to nadčasovému dizajnu a tiež vynikajúcim funkčným vlastnostiam. Chcete aj vy viac dreva v interiéri? Inšpirujte sa.

18.01.2024 | 09:20

Jedálenský stôl, ktorý bude ozdobou kuchyne

Široké možnosti využitia dreva poskytuje kuchyňa. Okrem kuchynských liniek, na ktorých výrobu sa používa drevo, sa totiž tešia veľkej obľube drevené jedálenské stoly a pochopiteľne aj drevené stoličky. Krásny drevený jedálenský stôl dokáže byť ozdobou celej kuchyne.

Dizajnové možnosti sú v tomto smere aj vďaka rôznym druhom používaného dreva naozaj široké. A keďže drevo je vo všeobecnosti veľmi odolné, drevený jedálenský stôl vám dokáže robiť radosť naozaj dlhé roky.

 

Okná s výbornými vlastnosťami

Vlastnosti dreva nájdu svoje uplatnenie aj pri oknách. Drevené eurookná sú paropriepustné a celkovo majú dobré tepelno-izolačné vlastnosti, čo poteší každého, kto pre svoju domácnosť hľadá okná, ktoré sa postarajú o to, aby bola v danom interiéri čo najlepšia klíma.

Opomenúť však nesmieme ani estetickú hodnotu takýchto okien. Pretože aj vzhľad okien má významný vplyv na to, ako vyzerá celá miestnosť. Drevené eurookná tak posunú dizajn vášho interiéru o úroveň vyššie.

 

Dokonalé schodište pre akýkoľvek dom

Drevo má v interiéri naozaj množstvo využití, ktoré by vydali na oveľa dlhší zoznam. Na záver však spomenieme niečo, čo si zaslúži zmienku, aj keď sa to netýka všetkých interiérov, ale len viacpodlažných domov. Tušíte správne, budeme hovoriť o trvácnych drevených schodoch.

Tie existujú v rôznorodých prevedeniach, takže svoj sen o krásnom drevenom schodišti si môžete splniť bez ohľadu na priestorové možnosti vo vašom novom dome. A zaručene bude takéto schodište vyzerať skvelo.

 

Autor: - r -

Zdroj: PR článok

Foto: Artur_Nyk / Shutterstock.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod