Žilinský Večerník

14. máj 2024 | Bonifác
| 18°C

Šport

Triatlonistka Katarína Zimenová si plní svoje športové sny

Úspech nie je nikdy zadarmo. Svoje o tom vie každý športovec na hocakej úrovni, tobôž pri zmienke o triatlone. Počas prvého septembrového týždňa úspešne reprezentovala žilinský región rodáčka z Varína Katarína Zimenová (20), ktorá v poľskej Poznani dosiahla pozoruhodný výsledok.

14.09.2023 | 15:49

Členka Maratón klubu Rajec a aktuálne čerstvá študentka vysokej školy v Ostrave so špecializáciou na trénerstvo triatlonu v Poznani absolvovala IRONMAN 70.3. Ten pozostáva z 1,9 km plávania, 90 km cyklistiky a 21,1 km behu teda polmaratónu.


 

 

Výsledný čas 5 hodín, 11 minút a 54 sekúnd katapultoval sympatickú Varínčanku na druhé miesto vo svojej kategórii. „Môj cieľ bol ísť pod 5 hodín a 15 minút. Najviac som bojovala pri behu, kde som dostávala už kŕče, ale zvládla som to. Zúčastnila som sa veľa pretekov, no nikde som nezažila tak skvelú atmosféru a organizáciu,“ povedala zverenkyňa trénera Patrika Holešu a pokračovala. „Dokončiť tieto  preteky  je pre mňa splnený sen, o ktorom som snívala od kedy som sa začala venovať triatlonu. Stále nemôžem uveriť tomu, že som to dokázala. Pre niekoho to nie je nič veľkolepé, ale pre mňa - dievča, ktoré kedysi bolo lenivé prejsť pešo a nemalo v obľube telesnú výchovu,  je to extrém v ktorom chcem pokračovať.“ A hranice chce Zimenová posunúť až na celý Ironman, ten je zložený z 3,9 kilometra plávania, 180,2 kilometra na bicykli a kompletného maratónu 42,2 kilometra behu. „Je to brutálne tréningové zaťaženie, no pri správnom nastavení to nie je nemožné. Určite sa o to pokúsim.“


 

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod