Žilinský Večerník

6. máj 2024 | Hermína
| 8°C

Šport

Triumf talentovanej džudistky: Patrícia Tománková natiahla doma sériu bez prehry na číslo 30

Slovenský športový Talent roka 2024 Patrícia Tománková (16) natiahla svoju už vyše rok trvajúcu sériu bez prehry na 30 súťažných duelov a vyhrala už deviaty turnaj v rade.

30.03.2024 | 14:10

Členka Juniorského olympijského tímu z 1. JC Pezinok Patrícia Tománková triumfovala na podujatí Európskeho pohára do 18 rokov v domácom prostredí v Šamoríne vo váhe do 44 kg. Na jednom z najvýznamnejších džudistických podujatí na Slovensku potvrdila pozíciu favoritky kategórie do 44 kg. Úradujúca majsterka sveta i Európy a zlatá medailistka z Európskeho olympijského festivalu mládeže 2023 v Maribore poslala každú zo svojich súperiek na tatami v Šamoríne domov s ipponom. Finále s Poľkou Nataszou Potokovou trvalo 89 sekúnd. Tománková naposledy prehrala súboj na medzinárodnom tatami v Záhrebe 11. marca 2023. „Rada by som poďakovala všetkým za podporu, pretože každá výhra sa nerodí ľahko a je za ňou kus poriadne práce. Domáce prostredie je vždy špeciálne, lebo stojí za vami veľa divákov a mne dodávali mnoho síl. Predo mnou je veľa podujatí, chcem sa poctivo pripravovať, aby som znova mohla víťaziť,“ povedala mladá sympatická športovkyňa.  


 

 

DARILO SA AJ ĎALŠÍM

Z ďalších výsledkov slovenských pretekárov sa Juraj Odkladal prebil do finále chlapčenskej kategórie do 66 kg. V boji o zlato mu dal Ukrajinec Olexander Martynčuk dvakrát waza-ari. Kristína Lili Križová vo váhe do 48 kg prehrala vo štvrťfinále po veľkom boji s Alinou Jamaševovou z Kazachstanu, v opravách však zdolala dve súperky a v boji o bronz dala ippon Martine Tučajovej z Chorvátska. Ďalšia medailistka z EYOF 2023 v Maribore Nina Filkorová sa prebojovala do semifinále, v ktorom jej dala v nadstavenom čase Poľka Nicole Widlaková ippon. V súboji o bronz v nadstavení získala Filkorová proti Saule Einingeovej rozhodujúce waza-ari a tešila sa z medailového úspechu. 



 

 

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív J.T.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod