Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 1°C

Spravodajstvo

Upratovanie v hokeji. Kto bude generálnym manažérom?

Zmeny v Mestskom hokejovom klube (MsHK) sa začali. Poslanci minulý týždeň vymenili predstavenstvo aj dozornú radu. Do oboch sa dostali zástupcovia rodičov mladých hokejistov. 

13.05.2013 | 14:18

Zmeny v Mestskom hokejovom klube (MsHK) sa začali. Poslanci minulý týždeň vymenili predstavenstvo aj dozornú radu. Do oboch sa dostali zástupcovia rodičov mladých hokejistov. 

 

ŽILINA. Z predstavenstva odvolali doterajšieho predsedu Rastislava Johanesa aj členov Róberta Kaššu, Mariána Januška a Mariána Troligu. Nahradili ich dlhoročný manažér klubu Ján Nociar, ktorý bude predseda, členmi budú prednosta mestského úradu Anton Trnovec, Marián Tittl, Martin Leško a ako zástupkyňa rodičov žiakov športovej školy Silvia Vydrová. Dozornej rade bude za rodičov šéfovať Jozef Valášek. Členmi budú poslanec Patrik Groma a doterajší predseda Karol Krutek.

Podľa hovorcu mesta Pavla Čorbu je to prvý krok z dlhodobej stratégie zameranej na postupné prepojenie MsHK na novovznikajúcu športovú školu a sprístupnenie verejného majetku, ako aj jeho správy čo najširšiemu spektru dotknutých organizácií, občanov a odbornej verejnosti. Extraligový hokej však mesto neplánuje zlikvidovať. „Priorita bude rozhodne v maximálnej podpore žiackeho a mládežníckeho hokeja. Extraligu však chceme udržať,“ uviedol Pavol Čorba.

Ako je známe, mesto zrušilo základnú školu v Mojšovej Lúčke, ktorú navštevovali mladí hokejisti pôsobiaci v MsHK. Od 1. septembra im navrhlo, aby nastúpili do školy na Ulici V. Javorku. Rodičia to najskôr odmietli a prejavili záujem, aby ich deti chodili na Martinskú ulicu, kde majú, podľa nich, lepšie podmienky. Mesto však vytvára športovú školu na Javorkovej a chce, aby deti nastúpili tam. S rodičmi intenzívne rokujú. Zmeny v organizácii klubu by však mali prispieť k nájdeniu spoločného stanoviska.

„Je to dobrovoľné. Dnes je len na rodičoch, čomu dajú prednosť. Veríme, že spoločnými silami sa nám podarí vybudovať v našom meste riadnu športovú školu,“ uviedol Pavol Čorba.

Aj Jozef Valášek, ktorý rokuje za rodičov, hovorí, že rokovania stále prebiehajú a sú na dobrej ceste. „Je to stále 50:50, dohodu však nevylučujeme,“ povedal. Z výsledkov zastupiteľstva bol údajne sám prekvapený. S tým, že bude predsedom dozornej rady, nerátal. „Na škole sme určili niekoľko ľudí a z nich si pán primátor sám vybral. Toto ale pre nás nie je najpodstatnejšie. My predovšetkým žiadame zmeniť stanovy klubu tak, aby boli v prospech mládeže,“ dodal Jozef Valášek.

Novovymenovaný predseda predstavenstva, dlhoročný člen manažmentu klubu, Ján Nociar, ešte v piatok nepoznal zámery mesta. „V pondelok napoludnie sa máme oficiálne stretnúť s primátorom Igorom Chomom. Tam sa budú riešiť podrobnosti nášho ďalšieho pôsobenia. Ešte nie je jasné, kto bude generálnym manažérom klubu. Ten zrejme bude mať právomoc reálne klub riadiť,“ povedal Ján Nociar.

Stretnutie sa v pondelok skončilo po uzávierke Žilinského večerníka. Už dlhšie sa však šuškalo, že medzi kandidátov na generálneho manažéra patrí aj Michal Hreus. Koho však skutočne vymenovali, sa dozvieme onedlho.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod