Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 5°C

Hokej

Upratovanie v MsHK, trénerské duo Neliba - Murín

V priebehu uplynulých dní došlo k viacerým zmenám v obsadení štatutárnych orgánov, vedúcich pozícií a športovej činnosti Mestského hokejového klubu Žilina, a. s.

28.05.2013 | 11:57

PREDSTAVENSTVO
V tomto štatutárnom orgáne akciovej spoločnosti došlo k výmene predsedu a členov.
Doterajšie predstavenstvo – predseda: Rastislav Johanes, členovia: Marian Janušek, Róbert Kašša, Marián Troliga.
Nové predstavenstvo – predseda: Ján Nociar, členovia: Martin Leško, Marián Tittl, Anton Trnovec, Silvia Vydrová.

DOZORNÁ RADA
V orgáne, ktorý dohliada na činnosť predstavenstva, došlo k výmene predsedu a členov.
Doterajšie predstavenstvo – predseda: Ing. Karol Krutek, členovia: Patrik Groma, Ján Puček.
Nové predstavenstvo – predseda: Jozef Valášek, členovia: Patrik Groma, Karol Krutek.

GENERÁLNY MANAŽÉR
Funkciou generálneho manažéra bol poverený MVDr. Ján Nociar. Ten sa stal siedmym vedúcim pracovníkom klubu po zisku majstrovského titulu v sezóne 2005/2006, a to po riaditeľke Anne Tomkowej, generálnych manažéroch Vladimírovi Beňovi, Jozefovi Kubíkovi, Ľubomírovi Jurigovi – Brankovičovi, Milanovi Haeurovi, prevádzkovo-ekonomickej riaditeľke Ing. Marcele Albertovej.
Či zostane Ján Nociar vo funkcii generálneho manažéra v novej sezóne, rozhodne konkurz, ktorý na túto pozíciu vyhlásil hlavný akcionár klubu, mesto Žilina. Záujemcovia sa do konkurzu môžu prihlásiť do 20. júna tohto roku (bližšie na www.žilina.sk).

ŠPORTOVÝ MANAŽÉR
Ján Nociar bol športovým manažérom, keď získala Žilina majstrovský titul. Neskôr túto funkciu vykonávali Roman Kontšek, Anton Tomko, Július Pénzeš a v posledných dvoch sezónach Dušan Kapusta. Toho po odchode na post asistenta mužov extraligového Zvolena nahradil v tejto funkcii Igor Murín.

TRÉNERI

V sezóne 2012/2013 sa pri tíme extraligových mužov na poste hlavného trénera vystriedali Ladislav Spišiak a Slavomír Chlebec, asistentom bol Róbert Rehák. Vo štvrtok 23. mája vedenie MsHK Žilina, a. s. podpísalo zmluvu s trénerom Janom Nelibom, ktorý bude v mužstve pôsobiť od 1. júna. Pre českého lodivoda bude Žilina po Nitre, Martine a Slovane Bratislava štvrtým slovenským mužstvom, ktoré bude vo svojej trénerskej kariére viesť. Neliba v poslednej sezóne pôsobil v maďarskom klube Volán Székésféhervár. Nelibovým asistentom sa stal Igor Murín, ktorý bude, ako
bolo vyššie spomenuté, vykonávať aj funkciu športového manažéra a navyše aj trénera brankárov. Šéftrénerom mládeže zostáva Róbert Rehák. Pri mládežníckych tímoch, ktoré začali s prípravnou na suchu začiatkom mája, pôsobia tréneri nasledovne – juniori: Chlebec, Štefúň, dorast: Rehák, Meluš, žiaci 9., 8. ročník: Ladiver, Petný, žiaci 7., 6. ročník: Kocúr, prípravka 5., 4. ročník: Stranianek, Machyna.

HRÁČSKY KÁDER
V sezóne 2012/2013 sa v hráčskom kádri mužov vystriedalo štyridsaťpäť hráčov.
Brankári (4): Johanes, Mikoláš, Laco, Žigardy.
Obrancovia (14): Dlouhý, Varga, Jar. Niník, Leško, Šedivý, Gula, Staňo, Sekáč, Harant, Slota, Rúfus, Áravy, Devečka, Brcko.
Útočníci (27): Kluka, Heffernan, Jarab, Richard Huna, Róbert Huna, P. Kopecký, Čičala, Mašlanka, Surovka, Jass, Kokavec, Škoda, Drábek, Halák, Drevenák, Troliga, Valášek, Lipovský, Kubiš, Kubus, Horanský, Hreus, Zicho, Varga, Mihálik, Sýkora, Krajči.

V suchej príprave na sezónu 2013/2014 má trénerská dvojica Neliba - Murín k dispozícii týchto hráčov: brankár - Johanes, obrancovia – Dlouhý, Leško, Jar. Niník, Loydl, Šeliga, Ševčík, Krčula, Slota, útočníci - Kokavec, Drevenák, Valášek, Hájnik, Jarab, A. Čavrk, Rozenberg, Červený, Benko, Ďurina, Zicho. Spolu s A–mužstvom sa pripravujú juniori Horanský a Holák

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod