Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 5°C

Spravodajstvo

Urobte niečo pre svoje telo a pomôžte útulku

Milujete pohyb a zvieratá? Príďte si v sobotu 30. novembra zacvičiť bokwu, zatancovať si a prispieť na Žilinský útulok.

25.11.2013 | 14:25

ŽILINA. Charitatívno–športovo–spoločenskú akciu organizuje inštruktorka zumby a bokwy v Žiline Michaela Podolanová. „Pravidelne organizujem akcie pre ľudí. Teraz som to však chcela spojiť s podporou Žilinského útulku v Mojšovej Lúčke. Majú totiž nedostatok financií pre zvieratá, ktoré nedovedie mestská polícia. Nedostávajú na ne žiadne financie. V zime je navyše starostlivosť nákladnejšia, keďže treba zabezpečiť aj teplo. Preto je teraz najvhodnejšia doba na pomoc zvieratám,“ hovorí Michaela Podolanová.

Ak prídete, máte sa na čo tešiť. Bez nároku na honorár príde viacero inštruktorov zumby, bokwy, ale aj latino tanečníkov. Inštruktorky budú zo Žiliny, Martina, ale aj z Kene. Zúčastní sa aj majster Slovenska v salse s partnerkou a regetonový kráľ. „Ľudia sa budú môcť fantasticky zabaviť, naučiť sa niečo nové, v rámci vstupného 8 eur bude zabezpečené aj občerstvenie,“ dodala organizátorka. Výťažok akcie venujú Žilinskému útulku.

Akcia sa začína už túto sobotu o 16.00 h v Enjoy clube na Mariánskom námestí. Záverečnú očakávajú okolo ôsmej večer. Moderovať bude známy Peter „Pinďo“ Lengyel. „Radi by sme pozvali čo najviac ľudí. S kúpou lístkov si treba švihnúť, lebo kapacita je obmedzená na 50 tanečníkov. Vstupenky sú v predaji na portáli čertovské zľavy alebo na hodinách u inštruktorov v Žiline na ZŠ Hliny V a ZŠ Martinská, v Bytči na ZŠ Ul. Lániho.

Bokwa a zumba sú aeróbne cvičenia. Zumba využíva prvky latinsko-amerických tancov. Bokwa je inšpirovaná africkými tancami. Ľudia pri nej opisujú nohami po podlahe písmenká. Viac sa podobá na aerobik, ale je jednoduchšia ako zumba.
 

Michal Filek
Snímka archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod