Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 9°C

Šport

Útočník hokejových Vlkov Matej Macek: Všetci hráči sme poriadne nahnevaní

Žilinčania dosahujú na kvalitu kádra i ambície mizerné výsledky, pričom hra Vlkov nie je až takou katastrofou, no všetko znegujú hluché úseky hry. Podobný scenár sa udial aj v považskom derby proti Považskej Bystrici (5:4 po predĺžení), po ktorom sa pred média postavil najproduktívnejší hráč Žiliny Matej Macek (24). Jeho vizitka desiatich gólov a štyroch asistencií je síce lichotivá, no každý bod by vymenil hlavne za celkové víťazstvá svojho tímu.

21.11.2022 | 19:52

Viedli ste 4:1 v druhej tretine, napokon za 30 minút je vyrovnané. Prečo ste dopustili z jasného zápasu menšiu drámu?

Vôbec neviem na toto odpovedať. Sa nejak zľakneme a začneme odpaľovať puky a nehráme to isté, čo prvé dve tretiny. Z toho to celé vzniká, ale treba pochváliť výkony oboch brankárov, určite Považskú Bystricu Lamper podržal a odniesli si bod.

V kabíne zavládol obrovský hnev či tam je nejaké spokojnosť so ziskom dvoch bodov?

Všetci hráči sme poriadne nahnevaní, veď sme stratili lacno jeden bod. Nemáme byť prečo spokojní, vždy chceme tri body a tobôž teraz, keď prišlo veľa fanúšikov. Mne osobne sa hralo super pred takouto atmosférou a hovorím aj za chalanov v kabíne, že každého z nás to namotivuje k lepším výkonom. Pre fanúšika toto derby muselo byť zaujímavé, videli veľa gólov, nejaké šarvátky, boli tam emócie.

Ste najlepším strelcom tímu, aspoň tento fakt vám robí miernu radosť?

Nejak tie góly nepomáhajú k výhram, vymenil by som ich za permanentné víťazstvá. Opäť sa mi ťažko hľadajú slová, sú to také zmiešané pocity. Ani neviete či sa vôbec dá z toho radovať, lebo tímu sa nedarí, a to je hlavné.

Kedy začnú Vlci pravidelne vyhrávať?

Opäť vám poviem, že neviem. Na tréningoch skutočne zodpovedne a tvrdo pracujeme, netuším čo nám chýba či to je smola, alebo čo. Každý chalan do toho dáva všetko, máme od klubu vytvorené úžasné podmienky, čo potrebujeme a už to musíme zlomiť. Naša najväčšia slabina je, že nevieme hrať dobre 60 minút a za chyby pykáme lacnými gólmi.

Autor: - r -

Foto: Daniel Stehlík - cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod