Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 4°C

Šport

V Hornom Hričove prebehli originálne zásnuby: Michal požiadal priateľku o ruku pred zápasom

Futbalové zápasy na dedinách píšu každý víkend množstvo krásnych príbehov. A nie je to len o góloch, emóciách či posedeniach v baroch. V Hornom Hričove domáci futbalista Michal Makovický (25) vymyslel originálny spôsob ako požiadať svoju priateľku Martinu o ruku.

28.09.2021 | 13:01

Horný Hričov v zápase 9.kola I. triedy Oblastného futbalového zväzu Žilina hostil Bytču a mal to byť šláger kola. Proti sebe nastúpili dva popredné tímy tabuľky, pričom sa očakával kvalitný futbal. Prekvapením pre fanúšikov bola krásna udalosť pred zápasom, keď domáci stredopoliar Michal Makovický požiadal svoju dlhoročnú priateľku Martinu o ruku. „Som taký srdciar, celý život žijem futbalom a chcel som to nejak spojiť. Priateľka chodí občas na zápasy a musel som niečo vymyslieť.  S kamarátmi sme dali dokopy, že mi majú pred zápasom odovzdávať pamätný dres. Tak sa prišli pozrieť rodičia, svokrovci i Martina. Pokľakol som a bolo to tam,“ opísal nám Michal svoje originálne zásnuby. Veľké veci sa diali aj v samotnom zápase, pretože Makovický svojím gólom zo 16. minúty otvoril skóre stretnutia, no na americký príbeh z filmov s víťazným koncom to nebolo. Horný Hričov napokon podľahol Bytči 1:3. „Škoda, výhra by tomuto celému pasovala najviac. Gól som venoval priateľke, pri oslavách som jej poslal do hľadiska srdiečko.“


 

 

Rodáka z Horného Hričova sme zastihli v nedeľu po zápase so spoluhráčmi a napriek prehre nemali zvesené hlavy. „Bytča dostatočne preverila naše kvality, majú viac rozdielových hráčov a nezlomilo nás to. My hráme so srdcom, iné tímy hrajú za peniaze a my sme veľká partia. Uvidíme, čo bude na konci. Samozrejme, oslavujeme aj moje zásnuby, no radi by sme aj takto cez vás popriali veľa zdravia nášmu bývalému funkcionárovi Miroslavovi Potomskému, ktorý je po operácii,“ zakončil už čerstvý snúbenec Michal Makovický.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod