Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 8°C

Spravodajstvo

V knižnici si môžete požičať už aj beletriu

Od stredy 27. januára si môžete v Krajskej knižnici v Žiline požičať už aj beletriu a detskú literatúru. Až do uvedeného dátumu knižnica pripraví len odborné knihy a povinné čítanie na základe objednávky verejnosti cez online katalóg, e-mail alebo telefón.

26.01.2021 | 19:06

Pohyb v knižnici je obmedzený len na prevzatie objednanej literatúry. V zmysle aktuálnych protiepidemických opatrení sa však táto možnosť rozšíri. Po celoplošnom otestovaní knižnica otvorí svoje priestory každý pracovný deň od 9.30 do 16.30 h (v sobotu knižnica ostáva zatvorená – pozn. autorky) a verejnosť bude môcť opäť prísť medzi regály s literatúrou a sami si knihy vyberať. Kým sa nezlepší epidemická situácia, knižnica nebude poskytovať služby internetovej študovne, študovne odbornej literatúry, čitárne a zatvorený ostáva aj detský kútik. „Vychádzame opäť v ústrety tým, ktorí knihy nemôžu načas vrátiť a predlžujeme všetky výpožičky až do 8. februára. Stále máte možnosť knihy vrátiť prostredníctvom biblioboxu. V záujme ochrany vášho zdravia všetky vrátené knihy umiestňujeme do karantény,“ uviedla Jana Neslušanová z Krajskej knižnice v Žiline. „Mali by ste o knihy záujem, ale nemôžete sa z nejakých príčin dostať do knižnice? Od 27. januára do 5. februára máme pre záujemcov pripravenú ešte jednu službu – donášku kníh do domu, pred prvé dvere. O službu môžete požiadať telefonicky na čísle 041/7233 090 alebo e-mailom na [email protected], prostredníctvom ktorých pracovníci knižnice s vami dohodnú podrobnosti. Služba je spoplatnená sumou 0,50 € eura za každý dokument. Nositelia karty ZŤP a invalidní dôchodcovia môžu o donášku kníh požiadať bezplatne.“

Pobočky knižnice ostávajú zatvorené, s výnimkou pobočky na Vlčincoch, ktorú budú môcť občania navštíviť od 27. januára, v pondelok – piatok v čase 9.30 –16.30 h. Knižnica bude naďalej sledovať aktuálnu situáciu a riadiť sa prijatými opatreniami.

 

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod