Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -4°C

Z regiónu

V Lietave vytopilo škôlku deň po skončení rekonštrukcie

Nepríjemné prekvapenie čakalo v novom roku na zamestnancov Materskej školy v Lietave. Dva dni pred začiatkom vyučovania našli škôlku vytopenú.

14.01.2020 | 12:50

Ako nás informoval starosta obce Lietava Pavol Gašpierik, škôlku vytopilo v noci zo soboty 4. januára na nedeľu 5. januára. Dôvodom havárie bolo prasknuté vodovodné potrubie v kuchynskom bloku.

„V sobotu sme mali v škôlke brigádu, keďže sa tam realizovala a dokončila rekonštrukcia elektrických obvodov v suteréne, rekonštrukcia práčovne a podláh telocvične. Na druhý deň už bola škôlka zaliata vodou. Problém si všimla zamestnankyňa školy v nedeľu 5. januára v popoludňajších hodinách,“ poznamenal starosta obce.


ZNEHODNOTENÉ PODLAHY, NAVLHNUTÉ STROPY
Voda z prasknutého potrubia zatopila celý suterén objektu spolu s kotolňou, telocvičňu, práčovňu aj prízemie dvojpodlažného objektu s triedou pre žiakov a kuchyňu. „Voda znehodnotila podlahy, koberce v hracej miestnosti a spálni. Navlhnuté sú stropy suterénu v kotolni, práčovni a telocvični,“ informovala obec na svojej stránke.

Vďaka pohotovostnej reakcii miestnych dobrovoľných hasičov sa vodu z objektu podarilo pomerne rýchlo odčerpať. Následne nastúpili zamestnanci materskej školy, ktorí až do neskorých večerných
hodín odstraňovali následky po havárii. Aj napriek prvotnej pohrome sa objekt predškolského zariadenia podarilo dostať do prevádzkyschopného stavu. Deti tak mohli nastúpiť do škôlky v plánovanom termíne po skončení vianočných prázdnin, a to v utorok 7. januára.

„Touto cestou sa chceme poďakovať členom DHZ-O Lietava, zamestnancom školy, rodičom a prítomným občanom obce za neodkladnú pomoc pri odstraňovaní následkov havárie,“ ďakuje starosta Lietavy Pavol Gašpierik.

Autor: - r -

Foto: Hasiči Lietava

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod