Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 7°C

Kultúra

V Makovického dome sa zvianočnieva: Čas vianočný navštívime už čoskoro

V Makovického dome otvoria vianočnú výstavu. Ako po ostatné roky, budete si môcť aj nakúpiť výrobky z tradičných materiálov.

22.11.2019 | 13:21

Krajské kultúrne stredisko v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja srdečne pozýva všetkých záujemcov o tradičnú ľudovú tvorbu na vernisáž výstavy výrobkov ľudovoumeleckých tvorcov Čas vianočný. Informovala o tom manažérka kultúry KrKS v Žiline Daniela Srnanková.

Vernisáž sa uskutoční 3. decembra o 16.30 h v Makovického dome v Žiline. "Na výstave sa autori predstavia prácami z drôtu, dreva, papiera, textílií a ďalších materiálov. Predmety vyrábané tradičnými remeselnými technikami, ale aj v kombinácii s moderným umením si návštevníci budú môcť zakúpiť a potešiť tak seba alebo svojich blízkych originálnym vianočným darčekom. Ľudovoumeleckí majstri počas trvania výstavy predvedú aj svoje zručnosti," uviedla Srnanková.

Výstava bude pre verejnosť sprístupnená v termíne od 4. do 18. decembra v pracovných dňoch od 8. do 16. hodiny (po dohode so zamestnancami Krajského kultúrneho strediska v Žiline aj v inom ako v uvedenom čase).

Autor: - r -

Foto: Soňa Vanovčanová

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod