Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 11°C

Z regiónu

V našom regióne budú autobusy jazdiť aj počas sviatkov

Prímestská autobusová doprava v Žilinskom kraji bude počas Veľkej noci fungovať štandardne ako počas sviatkov. Prioritou je zabezpečiť najmä dochádzanie zamestnancov do zamestnania.

08.04.2020 | 14:12

Žilinská župa nepristúpi počas veľkonočných sviatkov k pozastaveniu prímestskej autobusovej dopravy v kraji. ,,Radi by sme upokojili verejnosť, že v Žilinskom kraji autobusy premávať budú. Je dôležité, aby bola zabezpečená možnosť cestovať pre všetkých, ktorí počas sviatkov pracujú – či už sú to zdravotníci, lekárnici, sestričky a opatrovateľky v sociálnych zariadeniach, pracovníci na pumpách, v potravinách a mnohí iní," povedala županka Erika Jurinová.

 

V piatok 10. 04. 2020, v nedeľu 12. 04. 2020 a v pondelok budú autobusové spoje premávať ako v „nedeľu a štátny sviatok“ a v sobotu 11. 04. 2020 budú premávať štandardne ako v „sobotu“. Vo všetky ostatné dni jazdia autobusy v prázdninovom režime, ktorý bol nastavený ako jedno z bezpečnostných opatrení pred možným šírením nového koronavírusu s platnosťou od 23. 03. 2020. Obmedzené sú aj spoje, ktoré primárne nezabezpečujú dochádzanie za prácou či inými povinnosťami a vykazovali veľmi nízku až žiadnu vyťaženosť. V rámci bezpečnostných opatrení zabezpečila Žilinská župa pre svojich dopravcov ochranné rúška. Prímestské autobusy sú pravidelne dezinfikované. Od dnešného rána platia na celom území Slovenska mimoriadne bezpečnostné opatrenia a obmedzenie voľného pohybu počas veľkonočných sviatkov. Žilinská župa apeluje na verejnosť, aby nariadenia rešpektovala a cestovala iba v nevyhnutných prípadoch.

 

Naďalej platí, že cestovať autobusom je možné iba s použitím rúška, prípadne šatky alebo inej vhodnej alternatívy.

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod