Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 2°C

Spravodajstvo

V Tiesňavách sa odtrhlo bralo. Balvan zablokoval cestu

Ďalší nebezpečný zosuv na vstupnej bráne do Vrátnej doliny. Bolo veľkým šťastím, že tam v tom čase nikto nebol. V úseku stále platí mimoriadna situácia.

06.04.2021 | 15:58

MALÁ FATRA. Hasiči smerovali do Tiesňav v sobotu krátko po piatej hodine ráno. Veľké bralo sa uvoľnilo a spadlo na cestu zrejme nadránom. „Zasahujúci príslušníci pomocou ťažkej techniky pomáhajú s odstraňovaním skál z vozovky a odpratávajú popadané stromy,“ informovali počas zásahu hasiči. Kusy skál zablokovali cestu na niekoľko hodín. Sprejazdnili ju predpoludním.

 

Mimoriadna situácia

 

„Celý úsek je v najvyššom stupni ochrany, preto je veľmi náročné skĺbiť ochranu prírody s bezpečnosťou na ceste. Prednedávnom sme sanovali bralo z druhej strany za potokom. Mimoriadna situácia stále pretrváva. Dnes vidíme, že úsekov na zabezpečenie je viac,“ vyjadrila sa k udalosti na sociálnej sieti županka Erika Jurinová.

Pripomeňme, že skaly v tomto frekventovanom úseku nepadali prvýkrát. Bralo sa tam odtrhlo aj v roku 2019. Stabilizovali ho, no stále je tam vyhlásená mimoriadna situácia.

„Myslím si, že by bolo vhodné geologicky preskúmať túto časť Vrátnej, pretože pri frekvencii dopravy hrozí, že to nemusí vždy dopadnúť tak šťastne ako doteraz," skonštatoval podpredseda ŽSK Milan Laurenčík.

Foto: HaZZ

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod