Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 2°C

Spravodajstvo

V Závodí postavia nové skleníky

V areáli základnej školy pre školákov ešte tento rok vybudujú skleníky a doplnia vyvýšené záhony. Projekt majú dokončiť do konca roka.

17.09.2020 | 14:48

Kedysi využívaný skleník na závodskej základnej škole už dlho neslúži. Čoskoro sa to podľa našich informácií zmení. Poslanci za obvod informovali, že jeden z dvoch skleníkov zaplatia z každoročného balíka investícií, ktoré obvod dostáva. V obnovenej oddychovej zóne by mali školáci sadiť a pestovať úžitkové rastliny a byliny.

„Z vypestovaných rastlín a bylín by sa deti učili, ako sa dá využiť každá časť rastliny od semienka až po plod. Všetko by si vlastnoručne, s pomocou pani učiteliek a vychovávateliek, zasadili, počas roka sa o plodiny starali a potom spolu zbierali úrodu, z ktorej si spravia chutnú a zdravú desiatu. Naším zámerom je, aby sa mladá generácia, žiaci a študenti viac zaujímali o životné prostredie, vyskúšali si činnosti, ktoré robili bežne naši rodičia či starí rodičia, a správali sa v prírode zodpovedne,“ informoval poslanec za mestskú časť Závodie Denis Cáder. Výstavbu druhého skleníka podľa neho zastreší automobilka Kia. „Okrem toho chceme, aby trávili voľný čas v oddychovej zóne, spoznali iných spolužiakov, učili sa sebestačnosti a správali sa v komunite ohľaduplne,“ doplnil poslanec. So stavebnými prácami by mali začať na jeseň.

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod