Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 6°C

Šport

V Žiline ďalšie významné preteky v športovom lezení

Uplynulú sobotu sa v lezeckom centre LA SKALA konali Majstrovstvá Slovenska v lezení na obtiažnosť. Na pretekárov čakali tri kvalifikačné cesty pre každú kategóriu, podvečer zas patril finálovým cestám – jednej pre mužov, jednej pre ženy. Napriek aktuálnej situácii bola atmosféra výborná, výkony lezcov gradovali a hoci ani jedna z finálových ciest nebola dolezená do konca, pretekári ukázali svoj kumšt a povzbudzovali sa navzájom.

15.12.2020 | 10:00

Spomedzi osemnástich pretekárov si medzi mužmi odniesol bronz Tomáš Buček, striebro Peter Kuric a majstrom Slovenska sa pre rok 2020 stáva domáci Tomáš Plevko. Medzi ôsmimi ženami si pre bronz doliezla Martina Buršíková, na druhej priečke sa umiestnila žilinčanka Lenka Mičicová a majsterkou Slovenska sa stala Lujza Michalková.  Nedeľa 13.12. zas patrila Majstrovstvám dospelých a mládeže v lezení na rýchlosť. V komornej atmosfére dvanástich pretekárov si medailové priečky rozdelili tretí Peter Kuric, druhý Jakub Fábric a ako prvý skončil Filip Hromada. Spomedzi žien si pre bronz dobehla Marína Masláková, vicemajsterkou sa stala Lujza Michalková a najrýchlejšou pretekárkou bola Martina Buršíková. Za zmienku určite stojí účasť Martina Šutvaya zo Žiliny, ktorý s časom 18,5 sekundy krásne reprezentoval kategóriu seniorov nad 50 rokov. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa aj napriek aktuálnym podmienkam a povinnému testovaniu pred každými pretekmi rozhodli zúčastniť a podali perfektný športový výkon.   

 

 

Medailové výsledky Žilinčanov – MSR obtiažnosť

 

S40+ ženy 1.  Lenka Mičicová (Žilina), U16 ženy 3.Sára Šimeková (Žilina), U20 ženy 2. Rebeka Ozaniaková (Žilina), Ženy 2.  Lenka Mičicová (Žilina) Muži 1. Tomáš Plevko (Žilina).

 

Medailové výsledky Žilinčanov -  MSR rýchlosť

 

S50+ muži 1. Martin Šutvay (Žilina), U20 ženy 2.Barbora Hlavatová (Žilina).

 

Autor: - r -

Foto: Dodi Kétyi

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod