Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 4°C

Šport

V Žiline už bez Škodu, Hunovcov a Haranta

Seniorský tím MsHK je po minulom týždni „štíhlejší“ o niekoľkých hráčov základnej zostavy, keďže sa s mužstvom rozlúčili bratia Hunovci, Vladimír Škoda, ale aj obranca Tomáš Harant.

23.01.2013 | 15:11

Seniorský tím MsHK je po minulom týždni „štíhlejší“ o niekoľkých hráčov základnej zostavy, keďže sa s mužstvom rozlúčili bratia Hunovci, Vladimír Škoda, ale aj obranca Tomáš Harant.

Hunovci v Pavlodare
V prípade bratov Róberta a Richarda Hunovcov, ktorí prišli pod Dubeň počas rozbehnutej sezóny z Košíc, neprejavila podľa vedenia MsHK ani jedna strana záujem o predĺženie zmluvy. „Vzájomne sme sa nedohodli na pokračovaní zmluvy, ktorej platnosť končila 15. januára,“ povedal predseda predstavenstva  MsHK Žilina, a. s. Rastislav Johanes. Meno bratského dua sa tak na zvyšok sezóny spojilo s kazašským tímom Pavlodaru, kde pôsobí aj slovenský tréner Július Pénzeš.

Škoda späť do materského klubu
Čo sa týka útočníka Vladimíra Škodu, v klube boli s jeho výkonmi veľmi spokojní. „Umožnenie jeho odchodu do Českých Budějovíc, je akousi odmenou za jeho vykonanú prácu,“ začal Rastislav Johanes a pokračoval: „Bolo to pre nás ťažké rozhodnutie, ale napokon sme na základe určitých dohôd medzi oboma klubmi pristúpili k takejto alternatíve.“ Český legionár Vladimír Škoda strávil na Slovensku päť nekompletných sezón, počas ktorých pôsobil v Žiline, Zvolene a Martine. Po rokoch sa tak opäť vrátil tam, kde hokejovo začínal.

Harant za Škodom
Posledným odchádzajúcim sa stal obranca „vlkov“ Tomáš Harant, ktorý nasledoval kroky svojho žilinského spoluhráča Vladimíra Škodu a sezónu dokončí vČeských Budějoviciach. „Obranca Harant dostal ponuku z Českých Budějovíc, a keďže sa počas týždňa rokovania pohli ďalej, uvoľnili sme ho pre potreby účastníka českej extraligy,“ poznamenal Johanes.

Boj o play-off nevzdávajú
Nedeľný duel s Popradom bol z hľadiska boja o play-off veľmi dôležitý a nazvať by sa dal klasickým šesťbodovým, keďže „Podtatranci“ boli iba o jedno miesto vyššie ako „vlci“. Domáci však stretnutie absolútne nezvládli a situácia pred play-off sa tak pre nich skomplikovala. „Stretnutie proti Popradu nám skomplikovalo cestu medzi najlepšiu osmičku extraligy, no napriek tomu sa tohto boja nevzdávame.    
Aj keď sa uskutočnili odchody smerom z nášho kádra, budeme za nich zháňať adekvátne náhrady, tak aby sme mohli pomýšľať na vyššie priečky ako je deviate miesto. Koniec januára je dátumom posledným prestupov a pohyb hráčov je predsa bežným javom v našej extralige. Do konca základnej časti je ešte štrnásť zápasov, v ktorých sa hrá o 42 bodov, takže kým žije šanca, budeme o ňu bojovať," dodal Rastislav Johanes. 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod