Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 0°C

Spravodajstvo

V žilinskej nemocnici oslávili Medzinárodný deň sestier

12. mája si každoročne pripomíname Medzinárodný deň sestier, ktorý je dňom narodenia zakladateľky moderného ošetrovateľstva a sesterského povolania Florence Nightingaleovej. Pre rok 2023 zvolila Medzinárodná rada sestier tému „Naše sestry. Naša budúcnosť.“

12.05.2023 | 16:34

Dnešný Medzinárodný deň sestrier oslávili aj v žilinskej nemocnici a riaditeľ Eduard Dorčík obehol celú nemocnicu, aby osobne poďakoval sestrám a ďalším členom ošetrovateľského tímu.

"Sestra v nemocnici potrebuje na konci týždňa zaslúžene doplniť energiu a sladký doping "na nervy", preto pán riaditeľ priniesol tento rok na každé oddelenie úžasné krabičky plné vynikajúcich zákuskov z dielne šikovných študentov a pedagógov Stredná odborná škola obchodu a služieb Čadca," napísali z nemocnice na sociálnej sieti. "Milé naše sestry, dovoľte nám poďakovať sa Vám za každý dobrý i horší deň, ktorý sme spolu prežili. Ďakujeme vám za zvládnutie náročných situácií , za pomoc v okamihoch, kedy ste už nevládali, no napriek tomu ste sa znovu nadýchli a nevzdali to, za oporu a nádej, ktorú ste dali tým, ktorí pokračovať nemohli, a za lásku pre pacientov, kolegov, vašich blízkych. Ošetrovateľstvo je povolanie, ktoré nemôže byť vykonávané bez srdca a my sme nesmierne hrdí, že srdcia našich sestier bijú pre žilinskú nemocnicu. Ošetrovateľský personál tvorí takmer polovicu zo všetkých našich zamestnancov. Nezabúdajme, že všetci tvoríme jeden tím zložený z rôznorodých článkov, z ktorých každý jeden je mimoriadne dôležitý. Ani bez sestier a ošetrovateľského personálu by medicína nefungovala správne a naša nemocnica by stratila jeden z najdôležitejších pilierov. Prajeme krásny Medzinárodný deň sestier," znie vyznanie. 













Autor: - r -

Foto: Archív FNsP

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod