Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 8°C

Spravodajstvo

Valentínske rande v ľade s ružami i bublinkami

Ľadového Valentína si uplynulú nedeľu v predstihu užila veselá skupinka otužilcov z okolia Žiliny a Bytče. Biele mangalice, ako si žartovne hovoria, sa takto stretávajú už tretí rok v rybníku pri ihrisku v Bytči Hrabovom.

14.02.2023 | 15:41

Ich počet sa z necelých desiatich zvýšil na tohtoročných 17. „Studenú vodu priam neznášam a nikto z nás nevydrží pod studenou sprchou dlhšie ako sekundu. Rozdiel je v tom, že pod sprchou je to viac menej šok, kdežto do rybníka vstupujeme postupne.  


 

Pravdou je ale aj to, že za celé tri roky nemal nikto z nás chrípku,“ povedal organizátor stretnutia Roman Grešák. Na valentínske rande v ľade sa podľa možností aj spoločensky oháknu, ženy  prinesú koláčiky, na oplátku dostanú ružu a nechýbajú ani bublinky v pohári. Rodinných príslušníkov na stretnutia lákajú ťažko, pretože sa obávajú toho, že ich budú prehovárať, aby aj oni vošli do vody.


 

„Mne osobne je vo vode stále zima, takže sa za otužilca nepovažujem.  Môj rekord je 16 minút, ale mnohí vydržia aj 20.“ Dodáva Roman Grešák.  Pobyt vo vode, ktorá mala 3,5 stupňa  a hĺbku asi 1,6 metra si očividne všetci užívali. No ešte predtým museli chlapi v sobotu vyrezať do ľadu, ktorý mal hrúbku 12 cm, dieru 10 x 10 metrov. Vyrezávali ju motorovou pílou, v ktorej nebol motorový, ale jedlý olej, aby sa od neho nezašpinila voda v rybníku.  

 

Foto: Milan Kosec

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod