Žilinský Večerník

3. máj 2024 | Galina
| 11°C

Zaujalo nás

Veľký ročný horoskop 2024

Rok 2024 bude pod celkovou nadvládou čísla osem, ktoré je symbolom osudu, nekonečna a múdrosti. Osmička tiež predstavuje peniaze a moc, preto je veľmi pravdepodobné, že práve v tejto oblasti sa udejú mnohé zmeny. Avšak samotný rok 24 bude podľa numerológie v moci harmonického čísla 6, ktoré zobrazuje lásku, priateľstvo, vzťahy, ale i duchovné hodnoty a krásu. A práve tieto záležitosti budú riešiť úplne všetky znamenia. Veľa ľudí práve tento rok stretne svoju osudovú lásku. Niektorí sa naozaj hlboko a prvýkrát zamilujú až v zrelšom veku. Ľudia pochopia cenu obyčajných vecí a tie začnú byť pre mnohých vzácne. Podľa čínskej astrológie vstúpime 10. februára 2024 do roku dreveného draka, ktorý je symbolom hojnosti, rastu aj zmeny a tiež prináša element ohňa. Všetky tieto aspekty predložia pre každého človeka obrovské príležitosti posunúť sa v osobnom i pracovnom živote na vysnívané miesto. Dôležitá však bude osobná snaha a schopnosť neprepásť príležitosti. Planéta Zem bude i naďalej prechádzať veľkou transformáciou a zbavovať sa škodlivých aspektov. Odkryjú sa ďalšie tajomstvá z histórie a postupne sa začnú rozvíjať a využívať nové technológie vo vede a lekárstve. Ľudia pozdvihnú oči k hviezdam a budú hľadať staré pravdy. Energia lásky, osudu a ohňa ukrytého v roku 2024 zaručuje, že to bude v každom ohľade naozaj mimoriadne silný rok.

17.01.2024 | 08:37

 

BARAN (21. marec – 20. apríl)


Rok 2024 je vaším rokom, a preto všetko čoho sa chytíte, bude žiariť úspechom. Samozrejme však iba vtedy, ak budete robiť veci, ktoré vás napĺňajú. Dôležitá je tiež vyváženosť medzi prácou a odpočinkom. Čaká vás čas osobného rozvoja a ocenenia.

Láska: V oblasti lásky sa pripravte na to, že všetko budete vnímať inak ako doteraz. Nájdete osobnú rovnováhu a pokiaľ ju partner nebude s vami zdieľať, váš vzťah sa jednoducho skončí. Ak ste nezadaní, je veľmi pravdepodobné, že konečne stretnete svoju pravú lásku.

Zdravie: Začiatkom roka sa môžu zhoršiť ťažkosti s chrbticou, ktoré ste riešili už v minulosti. Veľmi vhodné by bolo nejaké cvičenie alebo rehabilitácie. S príchodom jari všetky bolesti ustúpia a koncom roka vás potrápi tlak. Zdravie vám posilní list aj plod JAHODY.

Práca: Najlepšie urobíte, ak sa budete aj naďalej držať pozície, v ktorej sa nachádzate. Ak sa budete chcieť posúvať dopredu, veľmi dobre zvažujte všetky kroky. V podnikaní sa môžete tešiť na nečakanú podporu v osobe nového spoločníka, ktorý obdivuje vaše schopnosti.

 

BÝK (21. apríl – 21. máj)



Plánovanie budúcnosti bude tento rok Býkov zamestnávať viac ako samotná prítomnosť. Zrejme to bude dané tým, že vás čaká pomerne pokojný rok bez veľkých zmien. Slovo harmónia bude pre vás hnacím motorom pre každý deň v roku 2024.

Láska: Vo veciach lásky a citov vás čaká určitá stagnácia a neistota. Akoby ste nevedeli, čo naozaj chcete, ale aktuálny stav vás veľmi nenapĺňa. Pre osobnú pohodu bude potrebné dobre si premyslieť, ako vo vzťahu pokračovať a potom urobiť patričné kroky, ktoré vzťah vylepšia. 

Zdravie: V jarnom období si dajte pozor na alergie a zápaly dutín. Chráňte si hlavu čiapkou a krk šatkou či šálom. Tiež sa môžu objaviť ťažkosti so spánkom. Urobte preto preventívne opatrenia a takto sa vyhnete ťažkostiam. Pre zdravie konzumujte ovocie ČIERNA RÍBEZĽA.

Práca: V zamestnaní určite počúvajte svoju intuíciu. Pokiaľ nemáte z niečoho dobrý pocit, radšej to nerobte, aj keby ste mali za sebou overených ľudí. Trpezlivosť a rozvaha bude pre vás veľkou devízou, ktorá vám môže priniesť nečakaný úspech aj väčší materiálny zisk.

 

BLÍŽENCI (22. máj – 21. jún)


Tvrdo ste pracovali a preto si v tomto roku užijete radosti života naplno. Nebráňte sa ničomu, čo vás môže urobiť šťastným a naučte sa prijímať aj nové veci namiesto toho, aby ste sa držali iba tradícii. Otvorte svoju myseľ a budete prekvapený, čo objavíte.

Láska: Túžba nachádzať sa blízko svojej milovanej osoby bude teraz u vás silnejšia ako kedykoľvek predtým. Pochopíte, že vedľa svojej spriaznenej duše cítite pokoj a rovnováhu. Ak ste nezadaný, rozhodnete sa ísť láske v ústrety za každú cenu aj cez všetky prekážky.

Zdravie: Začiatkom roka budete mať zrejme rozhodený krvný obraz, a preto bude potrebné upraviť stravu, doplniť minerály a viac sa pohybovať, predovšetkým u sedavého zamestnania.  Pozor na bolesti kĺbov a kostí. Do stravy pre zdravie zaraďte tmavomodré HROZNO.

Práca: Ocitnete sa v bode, keď sa budete musieť rozhodnúť, či ostávate naďalej na svojej pozícii, alebo sa vyberiete vlastnou cestou. Obidve cesty budú vyžadovať rovnaké množstvo sily, preto to nebude jednoduchá voľba, ale v rozhodnutí vám pomôže šťastná náhoda.

 

RAK (22. jún – 22. júl)


Máte pred sebou dlhý rok, plný príležitostí, ktoré by ste mali využiť naplno. Nič však nenechávajte na náhodu a myslite na to, že šťastie praje pripraveným. Je to rok, keď bude hľadať cestu sami k sebe a hviezdy vám podajú svoju láskavú pomocnú ruku.

Láska: Tento rok si dávajte pozor na rôzne flirty a nezáväzne schôdzky, nakoľko tak riskujete, že vám to prinesie komplikácie, sklamanie a vyčerpanosť. Okolie by vás mohlo odsudzovať, ale vy sami by ste mohli zatrpknúť a potom ťažko  nadviazať slušný vzťah.

Zdravie: Začiatkom roka vás potrápia pľúca a priedušky, ktoré máte už dlhšie oslabené. Dajte si preto pozor na prechladnutie, aby nenastali zbytočné komplikácie. Pomôže vám dostatok vitamínov a inhalácia mentolu a na posilnenie zdravia jedzte zrelý EGREŠ.

Práca: Rodinná pohoda a úspešná kariéra nie sú vždy zlučiteľné a práve toto budete riešiť v roku 2024. Jednoducho nebude pre vás možné plávať na oboch lodiach v pokojných vodách. Mali by ste si ujasniť priority a postupovať podľa plánu, aby ste sa vyhli istým problémom.

 

LEV (23. júl – 23. august)


Celý tento rok budete čeliť vzostupom a pádom. Vždy sa snažíte zo seba vydať to najlepšie, ale tiež chcete vidieť, že to malo zmysel. Zrejme prídu chvíle, keď vám bude dosť horúco, ale koncom roka sa dočkáte zaslúženej odmeny a ľudia vás ocenia.

Láska: V láske sa budete obzerať do minulosti a zrejme aj potešíte partnera, ak mu preukážete zabudnuté prejavy romantiky. Vo vzťahoch si dávajte pozor na vašu dobrosrdečnosť a štedrosť, aby to niekto nezneužil, vypočítavých ľudí je všade naozaj dosť.

Zdravie: Celý rok si dávajte pozor na podchladenie organizmu a dostatok vhodných tekutín. V letnom období sa vyhýbajte poludňajšiemu slnku, hrozilo by vám spálenie kože alebo pigmentové škvrny. Vášmu zdraviu prospeje chutné ovocie GRANÁTOVÉ JABLKÁ.

Práca: Práce budete mať toľko, že vás nič od nej nedokáže zastaviť, zrejme aj preto, že vás bude nesmierne baviť. Navyše sa objaví možnosť privyrobiť si peniaze bokom a vy to zvládnete. Koncom roka sa obzriete späť a budete žiariť spokojnosťou, lebo niečo usporíte.

 

PANNA (24. august – 23. september)


Pred vami sa rysuje celom dobrý rok, lebo váš život sa vylepší takmer vo všetkých oblastiach. Predovšetkým sa urovnajú rodinné vzťahy a podarí sa vám realizovať dávny sen. Pokiaľ sa nenecháte ovplyvňovať inými ľuďmi, čaká vás pekná etapa života.

Láska: Láska nie je iba mostom medzi dvoma ľuďmi, ale tiež cesta do hlbín vlastnej duše.  A práve toto budete teraz riešiť – vzťah samého k sebe. Pokiaľ sa vám podarí prekročiť svoj tieň, priaznivo sa vylepší váš vzťah nielen k partnerovi, ale všeobecne k ľuďom okolo seba.

Zdravie: Následkom pracovného vyčerpania alebo vzťahových problémov sa u vás môže objaviť problém s tlakom alebo neurčité bolesti hlavy. Potrebujete dostatok čerstvého vzduchu, ale aj rôzne relaxačné techniky. Dostatok minerálov vám dodajú zrelé BANÁNY.

Práca: Vaše znamenie je typické usilovnou prácou a rovnako tomu bude aj tento rok. Avšak začnete uvažovať nad tým, ako si jednotlivé činnosti uľahčiť a zjednodušiť. Časť práce za vás urobí počítač a pomôže aj iná technika. Začnete sa viac šetriť, a tak podáte ešte lepší výkon.

 

VÁHY (24. september – 23. október)



Celý tento rok bude vaše znamenie riešiť predovšetkým vzťahy s ľuďmi okolo seba. Mali by ste sa naučiť povedať dôrazné NIE, pokiaľ naozaj cítite, že určité veci vám nesedia. Prežijete krásne chvíle s priateľmi a dostanete ich podporu v potrebnom čase.

Láska: Pokiaľ ste dlhodobo v partnerskom vzťahu, nezaspíte na vavrínoch. Mohli by ste podľahnúť dojmu, že všetko bude ako doteraz. Realita je však taká, že bez určitej snahy by ste mohli náklonnosť partnera stratiť. Starajte sa o svoj zovňajšok a hľadajte spoločné záujmy. 

Zdravie: Vaše telo bude potrebovať určitý detox, preto neváhajte vyhľadať odborníka v tomto smere, pokiaľ sami nemáte nejaké overené postupy. Ak budete prechladnutý, musíte to dobre vyležať, inak sa choroba vráti. Imunitu vám priaznivo podporia lesné ČUČORIEDKY.

Práca: Začiatkom roka budete cítiť spokojnosť, lebo využijete určité rezervy z minulého roka, a preto sa nebudete musieť veľmi namáhať. Avšak v jarnom období sa pre množstvo práce nezastavíte. Vám to však nebude vadiť, lebo si v letnom období doprajete krásnu dovolenku.

 

ŠKORPIÓN (24. október – 22. november)


Celý rok 2024 bude pre Škorpiónov ako na hojdačke. Radostné obdobia vystriedajú chvíle, keď budete cítiť napätie predovšetkým kvôli nedostatku času. Ste však silný a vytrvalý človek, preto nakoniec všetko stihnete a koncom roka budete zasa spokojný.

Láska: Partner vám možno dá najavo, že mu prekážajú určité vaše kontakty, chce vás jednoducho mať iba pre seba. Nemali by ste ho ničím a nikým dráždiť, radšej mu doprajte pohodu a romantické chvíle, to sa vám vyplatí pre pokoj v dome i vo vašom srdci.

Zdravie: Nevhodné stravovanie, ktorému ste holdovali koncom starého roka vám zrejme privodí nejaké ťažkosti so žalúdkom a trávením. Mali by ste preto upraviť svoj jedálny lístok a strážiť si váhu. Častejšie by ste mali konzumovať probiotické jogurty a čerstvý ANANÁS.

Práca: Čaká vás rok osobného rozvoja a rastu. V druhej polovici roka sa môžete tešiť na pozitívne zmeny v práci. Získate vytúženú pozíciu, alebo úplne zmeníte zamestnanie. Jediné, na čo si treba tento rok dávať veľký pozor, sú rizikové investície alebo nevýhodné úvery.

 

STRELEC (23. november – 21. december)


Pred vami sa tento rok objavia skvelé príležitosti, ktoré vám pomôžu posunúť sa tým správnym smerom. Konečne budete mať možnosť realizovať veci, na ktoré ste doteraz nikdy nemali čas. Šťastné náhody a priazeň hviezd budete teraz cítiť pomerne často.

Láska: V citovej oblasti sa pred vás postaví veľká úloha. Bude potrebné, aby ste sa naučili rozlišovať hranice medzi láskou a priateľstvom. Ak by ste to nezvládli, mohli by ste plávať v neistých partnerských vodách, alebo stratiť blízku dlhoročnú spriaznenú dušu.

Zdravie: Zrejme sa budete musieť popasovať s nespavosťou, ktorá u vás pramení z vyčerpania alebo naopak z nedostatku fyzického pohybu. Existuje množstvo bylín aj prípravkov, ktoré tento problém vedia odstrániť. Pomôže aj pred spánkom zjesť JABLKO.

Práca: V pracovnej oblasti sa tento rok nepohnete dopredu, ale ani dozadu. Niekedy je jednoducho dobré vytrvať na svojej pozícii a ukázať ostatným všetky svoje kvality. Všetko, čo budete robiť, vás postupne pripraví na niečo nové, lepšie, ale predovšetkým zaujímavejšie.

 

KOZOROŽEC (22. december – 20. január)



Práve teraz prichádza čas, keď by ste mali trochu zariskovať. Nečakajte, že veci sa urobia samé a zadarmo by ste nič nedostali. Vezmite príležitosť do svojich rúk a začnite cielene pracovať na zmenách, ktoré vás v živote určite privedú k vytúženým veciam.

Láska: Tento rok by ste sa mali pripraviť na melancholickú náladu a spomienky. Zrejme sa pred vami nečakane objaví stará láska alebo niekto, s kým ste chceli, ale nemohli žiť. Pokiaľ sa však dáte do harmónie, koncom roka môžete nečakane stretnúť niekoho zaujímavého.

Zdravie: V prvej polovici roka by malo byť vaše zdravie pomerne stabilné, ale v jesenných mesiacoch vás môžu potrápiť vnútorné zápaly, preto sa zamerajte na prevenciu a starajte sa o seba. Naplánujte si aj preventívne prehliadky a do stravy zaraďte červený GRAPEFRUIT.

Práca: Začiatkom roka budete obklopený úžasnými ľuďmi, ktorí vás podporia v kariére a nasmerujú tam, kde práve chcete byť. Pokiaľ však patríte k tým, ktorí ešte nevedia, ktorým smerom sa v živote uberať, hľadajte niekoho, kto vám pomôže správne sa rozhodnúť.

 

VODNÁR (21. január – 19. február)


Pozitívna vlna, na ktorej ste sa viezli minulý rok, neskončí ani teraz a pretrvá celý rok 2024. Preto môžete ostať pokojný, lebo takmer všetko, čo budete chcieť urobiť, sa vám podarí. Tiež sa stanete svedkom neobyčajnej situácie, ktorá vám otvorí nové obzory.

Láska: Ak chcete v láske poznať, čo ste ešte nespoznali, bude potrebné urobiť niečo, čo ste ešte dosiaľ neurobili. Pokúste sa svojho partnera prekvapiť takým spôsobom, o ktorom viete, že by ho to určite potešilo. Takto sa môžete obohatiť spoločne a váš vzťah sa posilní.

Zdravie: Urobte všetko preto, aby ste ozdravili svoj zrak. Pokiaľ je to len možné, skúste obmedziť sledovanie televízie, prípadne počítača a naučte sa cviky pre posilnenie očného svalstva. Bylinkami si prečistite pečeň a do jedálneho lístka zaraďte veľmi zdravé MARHULE.

Práca: V zamestnaní sa budete snažiť presadiť nejaké nové postupy, ale príliš sa nestretnete s pochopením. Preto si urobíte malé vylepšenia aspoň pre seba a zmierite sa s aktuálnou situáciou. V druhej polovici roka dostanete zaujímavú ponuku v rámci svojej profesie.

 

RYBY (20. február – 20. marec)


Nový rok vám prinesie pocit naplnenia a rovnováhy. Veci, ktoré vás v minulosti trápili, vám teraz budú pripadať bezvýznamné. Začnete vnímať radosť z bežných vecí, ktoré boli pre vás doteraz samozrejmé. Tiež vás čaká stretnutie s nezvyčajným človekom.

Láska: Stretnutie s prvou láskou významne obohatí váš život a vy si uvedomíte veľa vecí, ktoré vám v minulosti nechýbali a teraz by ste ich chceli zažiť. Vaše telo bude vyžarovať príjemnú energiu a pre opačné pohlavie i ľudí celkovo budete práve preto veľmi príťažlivý.

Zdravie: Pokiaľ máte studené končatiny, neznamená to, že sa málo obliekate. Vášmu telu chýba glukóza, prípadne nefunguje správne krvný obeh. Vyhýbajte sa bielemu cukru, používajte trstinový. Hormonálny systém vám posilnia morské riasy a lesné MALINY.

Práca: Aj keby ste pracovali dvadsať hodín denne, niekomu by to stále nestačilo. Stanovte si svoje hranice a nikomu nedovoľte, aby vás zamestnal viac, ako si sami prajete. Mohlo by vám to oslabiť zdravie a to určite nechcete, hoci svoju prácu naozaj milujete.

 


ZIMNÝ OVOCNO-BYLINKOVÝ PUNČ

POTREBUJEME: 1 liter vody, 1 jablko, 1 mandarínka, 1 citrón, zázvor, malinový sirup, trstinový cukor, tymián, medovka, lipový kvet, klinček, škorica 

POSTUP: 

Ovocie ošúpeme, pokrájame na malé kúsky, zázvor nastrúhame a vložíme do hrnca. Pridáme bylinky, korenie, plátky citrónu, cukor, zalejeme vriacou vodou, dobre premiešame a necháme zakryté 10 minút odstáť. Potom pridáme podľa chuti sirup, nalejeme do hrnčekov a podávame.

 

Pokojný rok 2024 plný lásky, zdravia a splnených želaní zo srdca praje

Inka Grofčiková, alternatívna terapeutka

Zdroj: Inka Grofčiková

Foto: Ilustračné

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod