Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 10°C

Zaujalo nás

Vianočné a novoročné priania čitateľom Žilinského večerníka

22.12.2023 | 13:58

Milí čitatelia Žilinského večerníka,

rok 2023 bude už o pár dní minulosťou. Veľmi ma teší, že aj napriek neľahkému obdobiu, sme v našom kraji dokázali zrealizovať ďalšie potrebné stavby a rekonštrukcie. Ukázali sme, že financie vieme získať a investujeme ich do správnych cieľov a do užitočných projektov. Podarilo sa nám zrekonštruovať takmer 60 kilometrov ciest II. a III. triedy, 17 mostov, modernizovať odborné školy, sociálne zariadenia, ale aj investovať najmä do nových prístrojov v našich nemocniciach. Rada spomeniem aj podporu rodín a mládeže prostredníctvom našej Nadácie na podporu rodín a Sekcie pre mládež.

Prichádzajúci rok 2024 nebude ľahký, ale určite naň nečakáme so založenými rukami. Naším cieľom je predovšetkým zabezpečiť finančnú stabilitu v kraji, v jednotlivých odboroch tak, aby sme vám mohli aj naďalej poskytovať kvalitné služby. Jednou z najvyšších priorít pre nás zostáva aj naďalej aktívna podpora dostavby nadradenej infraštruktúry, diaľnice D3 na Kysuciach, rozostavaných úsekov diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R3, pretože chýbajúce diaľnice reálne brzdia ekonomický rozvoj nášho kraja. Keďže vysoké ceny energii ukázali, ako ich spotreba významne ovplyvňuje hospodárenie kraja a našich organizácii, budeme pokračovať v príprave projektov, ktoré budú nielen znižovať energetickú náročnosť našich budov, ale aj efektívnosť ich využitia, aby sme aj my prispeli k ochrane životného prostredia. V kraji za posledných 15 rokov významne poklesol počet žiakov a my hľadáme optimálne riešenia ako nastaviť kapacitu našich stredných škôl na novú úroveň. Pripravujeme projekty, na vytvorenie študentských mestečiek , kde študenti dostanú nielen kvalitné vzdelanie, ale aj kvalitné podmienky na trávenie voľného času a rôzne rozvíjajúce aktivity. Chceme tiež naďalej znižovať investičný dlh a realizovať rozvojové projekty, vďaka ktorým bude náš kraj ponúkať obyvateľom nové pracovné príležitosti i bohaté možnosti trávenia voľného času a rekreácie. V roku 2024 sa budeme tešiť na dokončené konzervatórium v Žiline, nové rehabilitačné oddelenie v Námestovskej poliklinike, či zrekonštruované poschodie polikliniky v Turčianskych Tepliciach. Nezabúdame ani na dopravné projekty, pri ktorých bude opäť veľká priorita opravy mostov, zosuvov, ale aj ciest v každom jednom regióne nášho kraja.

Milí naši rodáci, v novom roku Vám želám pevné zdravie, pokoj a spokojnosť. Nech je pre Vás rok 2024 rokom príležitostí, aby ste mohli ukázať to najlepšie čo sa vo Vás ukrýva. Prajem vám veľa šťastných chvíľ s ľuďmi, ktorých máte pri sebe a ktorí Vás majú radi. Prajem vám aby ste vždy cítili okolo seba porozumenie a prijatie.


Erika Jurinová,

predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja

 

 

Milí Žilinčania,

prišiel ten krásny čas, kedy na chvíľu spomalíme, venujeme sa viac našim blízkym a vychutnávame si jeho čarovnú atmosféru. Vianoce sú výnimočné dni, počas ktorých aj my dospelí pozeráme rozprávky, majú príchuť medovníkov, darčekov a rodinných stretnutí.  Mnohí z nás si počas tohto obdobia rekapitulujú celý rok, naše radosti a úspechy, ale aj prehry, ktoré takisto patria k životu. Teší ma, že samospráve sa podarilo úspešne ukončiť množstvo projektov. Parkovanie prešlo pod správu mesta, zrealizovali sme tretiu etapu modernizácie zastávok MHD, prijali sme mnohé zelené opatrenia, zrekonštruovali niekoľko školských zariadení či zrevitalizovali vnútroblok Slovanská-Tulská na Vlčincoch. Neustále pracujeme na skvalitňovaní dopravy, na budovaní cyklotrás a snažíme sa zlepšovať služby občanom. 

Chcem sa touto cestou veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí sa na týchto výsledkoch akýmkoľvek spôsobom podieľali. V budúcom roku nás čakajú nové výzvy a ja budem robiť všetko pre ich naplnenie a pokračovanie rozvoja mesta Žilina. Prežite radostné a pokojné sviatky v kruhu tých, ktorých máte radi.  Prial by som si, aby sme vedeli častejšie v sebe nájsť vianočnú náladu. Aby sme si v dnešnom uponáhľanom svete našli viac času na návštevu tých, ktorých máme radi a častejšie si s nimi sadali k prestretému stolu. Do nového roka 2024 vám želám, aby ste ho prežili v zdraví a nech je pre vás rokom splnených snov a túžob.



Peter Fiabáne

primátor Mesta Žilina

 

 

Milí čitatelia Žilinského večerníka, 

vianočné obdobie a blížiaci sa koniec roka je výnimočnou príležitosťou spomaliť, stíšiť sa, oddýchnuť si, vychutnať si čarovné chvíle v kruhu najbližších a v neposlednom rade i zhodnotiť, aký rok sme prežili, čo sa nám podarilo a čo by sme, naopak, nabudúce urobili lepšie. Teší ma, že koniec tohto roka je v bilancovaní zdravotníckej oblasti o niečo pozitívnejší ako v minulosti, keďže pandémiu ochorenia COVID-19 sa našťastie podarilo utlmiť a od hektických chvíľ sme si tak mohli aspoň trochu vydýchnuť. 

Milí čitatelia, dovoľte mi zaželať vám pokojné vianočné sviatky, chvíle radosti a lásky prežité v kruhu najbližších a najmilších. Nie každý totiž bude môcť Vianoce stráviť v prostredí domova a v spoločnosti tých, ktorých má najradšej. O pacientov, ktorí musia zostať v našej nemocnici, sa postará náš ochotný a ľudský personál. Plynulá prevádzka žilinskej nemocnice je vďaka obetavým zdravotníkom i nezdravotníkom zabezpečená počas celého roka, teda aj počas sviatkov. Za ich maximálne nasadenie, ktoré denne preukazujú, im patrí veľké poďakovanie. 

Rád by som vám poprial krásny zvyšok roku 2023. Želám vám, aby ste si toto obdobie užili čo najintenzívnejšie s tými, na ktorých vám najviac záleží. Zároveň aby ste načerpali nové sily a energiu, vďaka čomu sa budete môcť v novom roku pustiť do všetkých prichádzajúcich výziev, či už v osobnej alebo pracovnej oblasti. Prajem vám, aby bol pre vás nasledujúci rok zdravým a šťastným. Nech je naplnený radosťou a spokojnosťou.


Eduard Dorčík

riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline

 

 

Milí priatelia,

dovoľte aj mne popriať Vám pokojné a vrúcne prežitie vianočných sviatkov a do nového roka nech ste všetci zdraví, plní optimizmu, síl ísť za svojimi snami a nech sa Vás všetkých drží šťastie pevne za ruku. Za celý kolektív Krajského kultúrneho stredisko v Žiline Vám prajem, aby ste si kultúru nosili hlboko v srdci, podporovali ju, vnímali srdcom a prinášali ju stále intenzívnejšie do Vášho okolia. Buďte zdraví! Júlia Marcinová, Krajské kultúrne stredisko v Žiline.


Júlia Marcinová

riaditeľka Krajského kultúrneho strediska v Žiline

 

 

Milé čitateľky a čitatelia,

v tomto sviatočnom období by som vám chcel vyjadriť úprimnú vďaku za vašu vernosť a podporu. Želám vám šťastné a veselé vianočné sviatky plné radosti, lásky či nezabudnuteľných chvíľ v obklopení vašich najbližších.  A nech vám nový rok prinesie menej drámy v živote a viac v divadle.


Michal Vidan

riaditeľ Mestského divadla Žilina

 

 

Hlavne príjemné prežitie s rodinou, nech ľudia na chvíľu zabudnú na svoje pracovné povinnosti a nech sa prídu pozrieť k nám na hokej, lebo panuje u nás dobrá atmosféra.


František Skladaný

riaditeľ Vlci Žilina

 

Ja sa teším na rodinu a budem si užívať tú pohodu. To prajem aj vám, aby ste v kruhu vašich rodín mali pohodu. K tomu pevné zdravie po celý rok a majte sa radi. Pre nás je tento čas vzácny, pretože sme mimo sezóny a začneme až zimnou prípravou, preto si ho užívame ako sa len dá.


 

Ľubomír Belko

brankár MŠK Žilina

 

 

 

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod