Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 5°C

Spravodajstvo

Vianočný trolejbus vyrazil na cesty, tento rok zavíta aj do mestských častí

Vyzdobený trolejbus bude jazdiť aj mimo trakčné vedenie.

06.12.2021 | 11:24

Tradície je potrebné si zachovávať, a preto aj tento rok DPMŽ vypraví vianočne vyzdobený trolejbus a to presne dnes na Mikuláša. Oproti minulému roku však prinesieme dve zásadné novinky.


 

"Tou prvou je, v celkovom poradí, už druhá zmena vozidla. Prvá zmena vozidla nastala v roku 2013, kedy vianočne ozdobený trolejbus ŠKODA 14Tr bol vystriedaný, v tej dobe, najnovším typom ŠKODA 31Tr SOR. A práve ten, po ôsmich rokoch, uvoľní miesto parciálnemu trolejbusu značky ŠKODA 26TrA Solaris. Zástupcu takmer najstaršieho typu trolejbusu nášho vozidlového parku vystrieda náš najnovší a najmladší model. Nízkopodlažný parciálny trolejbus bude mať už tradične vyzdobený exteriér, ako aj interiér. Pričom práve v interiéri si budú môcť cestujúci všimnúť novú vianočnú výzdobu," informoval Dopravný podnik mesta Žilina. 


 

Druhou novinkou, ktorú sme sa rozhodli tento rok priniesť, je nasadenie vianočného trolejbusu aj na vybrané spoje autobusových liniek MHD. "Prvýkrát v histórii DPMŽ sa tak vianočný trolejbus objaví aj v prímestských častiach. K tomuto kroku sme mohli pristúpiť práve z dôvodu nasadenia parciálneho trolejbusu. Ten vďaka pomocnému batériovému pohonu dokáže prejsť časť trasy aj mimo trakčného vedenia," doplnili s tým, že verie, že cestujúci, obyvatelia i návštevníci Žiliny uvítajú toto malé predvianočné spestrenie, a že cestovanie vianočne vyzdobeným trolejbusom si vychutnajú najmä deti.

Autor: - r -

Foto: DPMŽ

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod