Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Tlačové správy

Vianočný večierok nemusí byť vždy obyčajný

Inšpirácia pre vás. Pripravte hosťom zaujímavý zážitok a nebojte sa ani experimentov.

13.12.2019 | 09:23

Čas vianočných večierkov je v plnom prúde a pomaly vrcholí. Zvlášť posledné dni pred najkrajšími sviatkami v roku sú hektické i pre majiteľov podnikov, reštaurácií, čašníkov a všetkých, ktorí sa starajú o pohodlie a zábavu pracovníkov rôznych firiem a spoločností. O tom, ako bude taký večierok vyzerať, rozhodnú samotní organizátori. Prevádzkari im ale môžu pomôcť dotvoriť nevšedný zážitok. Nemusí ísť len o ochotu pri organizovaní, ale aj pri výzdobe sály alebo spoločenskej miestnosti. Už pri prvom otvorení dverí si návštevníci všimnú, ako to v danom priestore vyzerá. Preto je veľmi dôležité vytvoriť správny prvý moment. 

Ale ako pripraviť hosťom takýto netradičný zážitok? V prvom rade sa nebojte experimentovať. Vyberte napríklad správny obrus. Ten dotvorí celkovú atmosféru a pri správnej kombinácii s ostatnou výzdobou určite ulahodíte oku nejedného hosťa. Dnešný trh je navyše presýtený rôznymi ozdobami a doplnkami na vianočný motív, avšak dajte pozor na to, aby takáto ozdoba nebola príliš „agresívna“ a nezatienila elegantný reštauračný textil.

Prekvapte doplnkami

Aj obyčajná stolička môže byť výnimočná, keď ju oblečiete do návleku. Takto vyzdobená sála bude mať nádych elegancie a veľkej slávnosti pripomínajúcej napríklad svadbu. Večierok tak nadobudne úplne iný rozmer a nebude to len klasická hostina na konci roka. V tomto prípade je navyše jedno, aké zvolíte návleky na stoličky  – či elastické alebo látkové. Hostia to rozhodne ocenia. Ak sú ešte vyrobené z kvalitných materiálov, nemusíte sa báť, že ich zničíte. Majú totiž dlhú životnosť. Odporúčame „nešetriť“ ich na významnejšie udalosti. Takéto návleky potešia všetkých, nielen hostí na veľkých slávnostiach.

Ozdoba večera

U návštevníkov sa veľkej obľube tešia banketové sukne. Sú nádherným a praktickým doplnkom spoločenskej sály. Ak sa ešte riasia, pôsobia mimoriadne elegantne. Bufetový stôl tak bude výkladnou skriňou a poteší oko nejedného návštevníka. I tu platí, že ak sú vyrobené z kvalitných materiálov, sú mimoriadne jednoduché na používanie. Často sa na ich výrobu využíva teflónová látka, čiže s údržbou nie sú žiadne problémy. Ľahko z nich mizne špina a vyliate tekutiny daná banketová sukňa nevsaje. Preto sa vyznačujú dlhou životnosťou a nízkymi nákladmi na údržbu.

Potešte hostí

Aby to nebolo len o doplnkoch, návštevníkov môžete prekvapiť aj inými spôsobmi, napríklad netradičným servírovaním jedla alebo malým darčekom. Takéto prekvapenie bezpochyby poteší a pre váš podnik to bude znamenať jedno veľké plus. Avšak urobiť radosť môžete rôznymi spôsobmi. Je to len na vás, čo si pripravíte. Každý krok navyše je budovanie vášho dobrého mena. Či už ide o výzdobu, ochotu, stolovanie alebo obyčajný úsmev od personálu. Ak na tieto veci nezabudnete, nezabudnú na vás ani vaši zákazníci a budú sa k vám radi vracať. Vianočný večierok je totiž slávnosť, ktorá je aj pre majiteľov firiem pomerne dôležitou udalosťou kalendárneho roka. Preto si rozhodne dajte na ňom záležať a vaša snaha sa vám určite vráti.

Autor: - r -

Zdroj: HRD Slovakia

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod