Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Spravodajstvo

Višňové sa zomklo kvôli požiaru domu: rodine pomohli značnou sumou

Noc ako zo zlého sna zažila rodina Smolková z Višňového minulý utorok 19. januára, ktorej zhorela časť rodinného domu. Obecný úrad okamžite vyhlásil dobrovoľnú zbierku. Ľudia zo samotnej obce, ale aj z okolia sa spojili pre dobrú vec a nezištne pomohli.

27.01.2021 | 09:00

O požiari informovali miestni hasiči. „V ranných hodinách o 4.30 h sme boli požiadaní operačným strediskom o súčinnosť pri požiari rodinného domu vo Višňovom. Chceme sa poďakovať všetkým členom DHZ Višňové za pomoc, super práca.“
Obecný úrad sa rozhodol zorganizovať zbierku, do ktorej sa občania zapojili a pomohli tak dobrej veci. „Jednému nášmu občanovi zhorel dom, presnú príčinu požiaru vám neviem povedať, lebo je to v štádiu vyšetrovania. Požiar bol rozsiahly, a tak sme sa rozhodli spraviť zbierku. Vnímam od občanov pozitívne reakcie, do dnešného dňa (nedeľa 24. januára v čase nášho rozhovoru – pozn. autora) mám od ekonómky informáciu, že na účte je vyzbieraná suma okolo 4-tisíc eur. Samozrejme, zbierka bude pokračovať. Tiež sme boli pripravení zabezpečiť náhradné bývanie, no zatiaľ rodina žije v prednej časti domu, kde zostali bez poškodenia dve izby. Verím, že sa nám podarí im dostatočne pomôcť, aby zvládli tieto životné udalosti,“ uviedla pre Žilinský večerník starostka obce Višňové Marcela Halaganová.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív -ilustračná

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod