Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -0°C

Šport

Víťazné salto brankára Maroša Mikoláša pobavilo fanúšikov: Nabudúce budem ešte viac kreatívny

Vlkom sa podarilo na domácom ľade odčinil prehru z Martina, keď Žiar nad Hronom zdolali 3:0. Pochopiteľne, mužom zápasu sa stal brankár Maroš Mikoláš (26), ktorý fanúšikov na pozápasovej ďakovačke potešil efektným saltom vpred. Ďalšie víťazné oslavy si žilinský odchovanec vraj už teraz starostlivo pripravuje.

22.11.2021 | 18:38

Ako hodnotíte uplynulý týždeň, prehra s Martinom poriadne zakývala s mužstvom?

Boli to absolútne odlišné zápasy. Chceme vyhrávať pravidelne a teda s jedným víťazstvom nemôžeme byť spokojní. V Martine to bol až príliš otvorený hokej, prestrelka, veľa vylúčení, i keď niektoré možno minimálne sporné. Rozhodne sme ale mali vyhrať, boli sme lepší. Zápas so Žiarom sme zvládli konsolidovaným výkonom. Gólový rozdiel nebol veľký, ale mali sme zápas pod kontrolou.

Je pre nás najlepšou psychickou vzpruhou vychytané čisté konto v zápase?

Snažím sa v psychickej pohode udržovať stále. Keď sedíte v šatni vedľa Jara Markoviča, tak sa ani inak nedá. Brankárske porekadlo hovorí že "buď ťa to trafí, alebo nie".  Čo znamená ,že každý zápas je iný, puk je malý a niekedy chýbajú milimetre aj keď človek robí čo môže. Čisté konto veľmi potešilo, ale o to viac defenzívne zvládnutý zápas z našej strany, kedy sme súpera nepustili do šancí.

Hra tímu je stále nie je optimálna, čím si to vy vysvetľujete?

Vždy je čo zlepšovať. Niekedy možno rozmýšľame príliš do útoku, kedy sa necháme strhnúť hernou prevahou, čo nás potom stojí prečíslenia súpera či zbytočné oslabovky.

 


 

V tabuľke ste však stále na prvom mieste, to je najpodstatnejší ukazovateľ výkonnosti?

Sme prví, ale súťaž je beh na dlhú trať, takže na nejaké hodnotenie je ešte skoro. Všetci sa snažíme aby výkony boli stabilné a mali smerom k playoff zlepšujúcu sa tendenciu. Liga je tento rok mimoriadne vyrovnaná. Už tomu dávno nie je ako kedysi, kedy stála len na 1-2 dominantných mužstvách, čo je pozitívne aj pre fanúšika.

Spomínate fanúšikov, tých ste po zápase potešili efektným saltom. Mali ste to vopred pripravené?

Bola to čistá improvizácia, myslím že fanúšikom sa to páčilo. Ak sa naskytne opäť takáto príležitosť, veľmi rád budem kreatívny.

Na sociálnych sieťach napriek mladému veku sa intenzívne zaujímate o politické dianie v krajine. Ako ste prijali správu o nových nariadeniach, ktoré sú pre šport na Slovensku dosť drastické?

Všetci si uvedomujeme, že to je mimoriadne náročná situácia a ja som nie som v pozícii, aby som opatrenia mohol hodnotiť. Myslím si akurát, že keď už sa niečo nariadi, malo by to byť zdôvodnené, dôkladne odkomunikované a najmä systematické, teda aby to bolo platné na základe rovnakých princípov pre všetkých.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Daniel Stehlík - cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod