Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -5°C

Zaujalo nás

Vlakom zo Žiliny až k Baltskému moru? Možno sa dočkáme zaujímavého výsledku

Poľský spravodajský portál Rynek Kolejowy priniesol informáciu o novom diaľkovom vlaku, ktorý by mal od budúceho roka spájať Žilinu a oblasť Baltského mora až do mesta Gdyňa.

01.10.2019 | 12:00

Spoločnosť PKP Intercity plánuje podľa portálu zabezpečiť celoročné spojenie s veľkým železničným uzlom v meste Žilina na Slovensku. Vlak by mal prechádzať cez Zwardoň, Skalité a Čadcu. Okrem toho by mal v budúcnosti zabezpečovať denné spojenie miest Trojmesto, Bydgošč, Poznaň, Vroclav a Katovice. Zaujímavosťou podľa autora článku Michaela Szymajdu je, že vlak by mal pravdepodobne používať vagóny štátneho dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).


Železničná spoločnosť Slovensko je vo veci zatiaľ skúpa na slovo. Podľa vyjadrenia hovorcu Tomáša Kováča ZSSK pripravila a prerokovala predĺženie uvedeného vlaku až do Žiliny. „V súčasnosti však uvedený zámer nie je odsúhlasený objednávateľom výkonov vo verejnom záujme MDV SR, preto je nateraz predčasné hovoriť o termíne zavedenia vlaku. Môžeme však potvrdiť, že ZSSK má záujem o vedenie uvedeného vlaku a predpokladá aj zmysluplný záujem budúcich cestujúcich,“ uviedol hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Podľa najnovších informácií prebiehajú rokovania medzi poľskou spoločnosťou PKP Intercity a slovenským štátnym dopravcom ZSSK, ktoré by v dohľadnej dobe mohli priniesť zaujímavý výsledok pre náruživých cestovateľov.

Foto: ŽSSK

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod