Žilinský Večerník

2. máj 2024 | Žigmund
| 19°C

Hobby

Vlastnosti, ktoré sa skrývajú za obľúbenosťou vinylovej podlahy

Už to bude niekoľko rokov, čo sa z vinylových podláh stal favorit vo svojom segmente. Len ťažko by ste dnes hľadali človeka, ktorý by pri kúpe novej podlahy nezvažoval aj vinyl. Akým vlastnostiam za to vďačí?

19.01.2024 | 12:07

Vlhkosť a voda jej neublížia

Keď sa spomínajú výhody moderných vinylových podláh, najčastejšie sa spomína odolnosť voči vlhkosti a vode. Je preto namieste spomenúť túto vlastnosť ako prvú. Vďaka tomu, že vinylovej podlahe nevadí zvýšená vlhkosť ani kontakt s vodou, môžete mať v celej domácnosti jednotnú podlahu. Áno aj v kuchyni, či dokonca kúpeľni.

Nevyžaduje extra údržbu

Ak si spomínanú odolnosť voči vlhkosti a vode spojíte s jednoduchou údržbou, môžeme o vinylovej podlahe smelo povedať, že má tendenciu vydržať naozaj dlho. A to bez toho, aby ste jej museli venovať nadštandardnú starostlivosť.

Ponúka široké dizajnové možnosti

Aj dizajn môžeme pri vinylových podlahách označiť za plus. Rôznorodý výber dekorov, ktoré môžu skvelo imitovať aj drahé materiály, ktoré ste videli možno len v luxusných hoteloch, je zárukou, že po dizajnovej stránke si medzi vinylovými podlahami vyberie naozaj každý.

Len tak sa nepošmyknete

Jednou z dôležitých vlastností, ktorá býva pri podlahách často opomínaná, je bezpečnosť, čo sa týka pošmyknutia sa. Aj doma na podlahe, na ktorej sa šmýka, si totiž môžete privodiť nepríjemný úraz a to aj bez toho, aby ste už patrili medzi pravidelných návštevníkov súkromnej ortopédie Bratislava. Vinylová podlaha sa z tohto hľadiska radí medzi tie bezpečnejšie podlahy.

Ideálna pre podlahové kúrenie

Na záver sme si nechali jednu tiež veľmi často spomínanú výhodu vinylových podláh. Netýka sa však všetkých, ale využijú ju len tí, ktorí majú podlahové kúrenie. Vďaka svojmu nízkemu tepelnému odporu je totiž vinylová podlaha na tento typ kúrenia priam ideálna.

Autor: - r -

Zdroj: PR článok

Foto: Heiko Kueverling / Shutterstock.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod