Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 8°C

Šport

Vlci potešili žilinských zdravotníkov mikulášskou nádielkou

Okrem zvyčajných tréningových povinností mali dnes hokejisti klubu Vlci Žilina aj jednu špeciálnu. V popoludňajších hodinách navštívili Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Žiline s náručou plnou sladkých ovocných balíčkov.

07.12.2021 | 09:33

„V klube sme už vopred premýšľali, komu by sme na Mikuláša mohli urobiť radosť. Spomenuli sme si na zdravotníkov, ktorí to majú v súčasnosti veľmi ťažké. V spolupráci s naším partnerom, ktorý nám dodáva ovocie, sme sa rozhodli, že ich aspoň takto potešíme,“ objasnil dôvod decembrovej návštevy nemocnice asistent trénera Tomáš Harant. Sprevádzala ho dvojica Ondrej Mikula a Stanislav Škorvánek mladší.

Mikulášsku nádielku prevzali vedúca sestra Oddelenia urgentného príjmu  Beáta Kultanová a lekár Oddelenia úrazovej chirurgie  Jaroslav Hanulák. Práve na spomínané dve oddelenia balíčky putovali.

„Každý rok sa snažíme urobiť pekného Mikuláša pre našich zamestnancov, pre ich deti aj hospitalizovaných pacientov. Tento rok je to ešte o čosi mimoriadnejšie, keďže k nám prichádza veľké množstvo darcov, ktorí chcú v ťažkých chvíľach potešiť zdravotníkov aj nezdravotníkov,“ povedala Lenka Záteková, hovorkyňa FNsP Žilina.

Dodala, že športového Mikuláša zabezpečili tento rok práve Vlci: „Žilinskí hokejisti sú jedinými športovcami, ktorí sa nás dnes rozhodli podporiť. Okrem urgentu podporili aj úrazovku, kde máme väčšinu úrazov práve športových. Je to teda trošku aj symbolické. Veľmi si to vážime a ďakujeme.“

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod