Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 11°C

Šport

Vlci Žilina sú proti násiliu páchanému na ženách

Celosvetová kampaň upozorňujúca na problematiku násilia páchanému na ženách sa začína dnes a potrvá nasledujúcich 16 dní. Hokejisti klubu Vlci Žilina odohrali v stredu 25. novembra zápas 5. kola Slovenskej hokejovej ligy proti mužstvu HC 19 Humenné. Okrem zisku troch bodov po víťazstve 4:1 zaujali i oranžovými stopami na tvári, ktoré sa nápadne ponášali na šrámy.

30.11.2020 | 20:43

Vlci sa tak pridali k radu športovcov po celom svete, ktorí práve dnes 25. novembra v rámci Medzinárodného dňa za odstránenie násilia páchanému na ženách poukazujú na to, čo sa neraz deje za zatvorenými dverami domácností. V minulosti na tento problém upozornili napríklad futbalisti talianskej Serie A. „Hokejisti sú často vnímaní ako športovci, ktorí len vykorčuľujú na ľad, odohrajú zápas a idú domov. Vlci takto nepremýšľajú. U nás chceme ísť ďalej a reflektovať na rôzne témy. Vnímame, čomu je dnešný deň venovaný a chceli sme na to poukázať. Som rád, že hráči s tým nemali žiaden problém a nastúpili na zápas s oranžovou farbou na tvári,“ povedal na margo nezvyčajného sfarbenia tvárí žilinských hráčov Dávid Košút, člen marketingového tímu klubu Vlci Žilina.

S myšlienkou podpory sa stotožnili i samotní hokejisti. „S touto myšlienkou prišiel za nami Peťo Húževka v mene nášho marketingového tímu. Nikto z chalanov s tým nemal problém. Takéto veci sa majú podporovať, násilie nie je správne. Ženy si zaslúžia rešpekt,“ zareagoval kapitán Jaroslav Markovič. Počnúc dnešným dňom sa po celom svete konajú podujatia najrôznejších organizácií, ktoré upozorňujú na problematiku násilia páchanému na ženách. Kampaň sa končí 10. decembra, kedy si pripomíname Medzinárodný deň ľudských práv.

 

Autor: - r -

Foto: Daniel Stehlík - cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod