Žilinský Večerník

5. máj 2024 | Lesana, Lesia
| 5°C

Z regiónu

Vydajte sa s rajeckými „kamzíkmi“ do krásnej prírody

Klub slovenských turistov Kamzík Rajecké Teplice a Lesy SR pozývajú všetkých milovníkov hôr na 8. ročník lesnícko-turistického podujatia Lesníckym chodníkom Jozefa Dekreta Matejovie.

19.10.2023 | 17:00

Už túto sobotu, 21. októbra o 9:30 hod, sa môžete pridať do skupiny turistických nadšencov a zúčastniť sa tak hromadného výstupu na vrch Skalky nad Rajeckými Teplicami. Podujatie odštartuje pri hoteli Skalka a koná sa na počesť významného priekopníka v lesnom hospodárstve Jozefa Dekreta Matejovie. Následne turistov trasa zavedie na Lesnícky náučný chodník Dolná hora spolu s výstupom na najvyšší vrch Dolnej hory Skalky – Prameň (778 m n. m.). Celková dĺžka trasy je 7,5 km s prevýšením 625 m, predpokladaný čas prechodu celej trasy sú 3,5 – 4 hodiny. Zameranie chodníka je prevažne lesnícke a ochranárske, zaujímavý je najmä vďaka výskytu jarabiny brekyňovej, ktorej listy sa na jeseň sfarbujú do jasnej žlto-červenej farby.

Záver podujatia sa uskutoční opäť pri hoteli, kde bude pre účastníkov pripravené občerstvenie, odmeny za výstup a následne slávnostne odovzdajú štafetu organizátorom 9. ročníka tohto podujatia.

Účastníci sa na podujatie môžu dopraviť individuálnou automobilovou dopravou a zaparkovať na záchytnom parkovisku pri kúpalisku, hneď vedľa areálu hotela Skalka, prípadne môžu využiť pravidelné linky autobusových či vlakových spojov. V deň podujatia bude posilový spoj SAD s odchodom o 8:30 z autobusovej stanice Žilina.             

Turistický klub Kamzík Rajeckých Teplíc Klub slovenských turistov (KST) bol založený prvou ustanovujúcou schôdzou, ktorá sa konala vo februári 2019. Odvtedy sa členská základňa rozrastá a spolu zdolali niekoľko vrcholov a zúčastnili sa rôznych turistických akcií. Okrem toho sa starajú o údržbu a čistenie lesov okolo Rajeckých Teplíc.

Autor: - r -

Foto: FB Kamzík Rajecké Teplice

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod