Žilinský Večerník

4. máj 2024 | Florián
| 4°C

Šport

Vydarený záver roka pre Diamond Gym: Žilinské hviezdy v Martine dominantne zvíťazili

Uplynulú sobotu 16. decembra prebehol profesionálny turnaj v bojových športoch CFN s poradovým číslom 3 a miestom konania bola športová hala v Martine. Novovzniknutá organizácia Coloseum Fight Night postupne naberá na kvalite, pričom dáva priestor mladým talentom, ale aj zvučným menám. Diamond Gym mal na turnaji štvornásobné zastúpenie a zraky fanúšikov sa upierali na výkony ostrieľanej dvojice Milan Paleš a Leonard Borák.

19.12.2023 | 22:00

MLADÍCI SA NESTRATILI

Ako prvý zo žilinského štvorlístka nastúpil do ringu Ondrej Mráz, ktorý mal za súpera Sebastiána Horvátha. Po bojovnom výkone zvíťazil Mráz 3:0 na body a prenechal pódium pre Tomáša Pittnera, ten mal protivníka z Trenčína Adriána Tadlánka. V ťažkom dynamickom zápase prehral napokon Pittner 3:0 na body. „Obaja chalani ukázali potenciál a treba hodnotiť ich vystúpenia kladne. Je to v súlade s našou filozofiou dávať priestor mladým talentom a verím, že v budúcnosti o nich budeme počuť,“ nechal sa počuť športový manažér klubu Róbert Kajánek. Tretím borcom bol Leonard Borák, ktorý ukázal svoju kvalitu a v peknom zápase s martinským borcom Špirkom jasne dominoval. „Domáci borec z Martina mal síce svoju kvalitu, no už v prvom kole som mu rozsekol čelo a cítil som, že dobrým taktickým prístupom tento zápas nemôžem prehrať. V ďalšom priebehu som sa zbytočne nehnal dopredu, aby som neurobil chybu, a ďalším dobrým úderom už súper nemohol nastúpiť do tretieho kola. Ďakujem organizátorom, celému tímu Diamond Gym a všetkým, ktorí stoja pri mne, a v neposlednom rade priateľke Paule,“ povedal nám priamo po turnaji samotný Borák.


 

 

HVIEZDNY PALEŠ BAVIL PUBLIKUM

Hlavný zápas celého večera zaobstaral žilinský legendárny športovec Milan Paleš. Jeho súperom bol nebezpečný Rakúšan s čečenským pôvodom Arbi Mezhibov s úžasnou bilanciou 11:0. Paleš celý zápas kontroloval, vyhral 3:0 na body. „Pred mesiacom mi zmenili súpera, rakúsky súper bol náročný a nemal príliš agresívny štýl. Som rád, že som vyhral 3:0 na body, no mierne ma mrzí, že som ho nedostal ani raz do počítania, pretože som sa chcel ukázať publiku v najlepšom svetle. Postrážil som si dominanciu počas celého zápasu, ktorá vychádza z výbornej prípravy nášho celého tímu. Ocenil by som Martin, kde ma ľudia skvelo privítali a ďakujem aj organizátorom za férový prístup. Mal som návrh na ďalší zápas, tak uvidíme, čo prinesie život. Tiež ďakujem všetkým našim partnerom a každému, kto nám fandí.“ Róbert Kajánek na záver zhrnul nielen celý martinský turnaj. „Ďakujem celému tímu, bojovníkom, ale aj trénerom nielen za výkony v Martine, ale aj počas celého roka a popriať všetkým všetko dobré v novom roku 2024.“

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod