Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 1°C

Spravodajstvo

Vyskočil z policajného auta priamo pod kolesá kamiónu

Tragicky sa skončil prevoz zadržaného muža z Kysuckého Lieskovca na vypočúvanie. Počas cesty vyskočil z policajného auta a skočil priamo pod kolesá kamiónu. Bol otcom šiestich detí.

11.02.2013 | 13:57

KYSUCKÝ LIESKOVEC. Tridsaťosemročného Miloša z Kysuckého Lieskovca vraj zadržali policajti u neho doma po tom, ako nasadol do obecného traktora bez vodičského oprávnenia a s ťažkým vozidlom skončil v miestnom jarku.

Vyskočil z idúceho auta
Miloš pracoval niekoľko rokov pre obec Kysucký Lieskovec ako pomocný pracovník. Na starosti mal vraj spracovanie a odvoz miestneho odpadu. V utorok 5. februára však nasadol do obecného traktora bez vodičského oprávnenia. V úzkej uličke nezvládol riadenie a s ťažkým vozidlom sa prevrátil do potoka.

Po nehode odišiel domov. Údajne bol pod vplyvom alkoholu a potreboval si pospať. O dve hodiny na to ho v dome, kde žil so svojou rodinou, zadržali policajti. Pre marenie úradného rozhodnutia a neoprávneného použitia cudzieho vozidla ho plánovali predviesť na vypočúvanie.

Miloš spolu s nimi nasadol do služobného auta. Na ceste do Kysuckého Nového Mesta však vyskočil z idúceho auta a skončil pod kolesami prichádzajúceho kamiónu. Zrážku s nákladným vozidlom nemal šancu prežiť.

Rodina bez otca
Čo sa presne v osudný moment odohralo v policajnom aute, vyšetruje polícia i inšpekcia ministerstva vnútra. „V súvislosti s touto udalosťou sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ uviedla hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová.

Medzi miestnymi sa však šušká o zle zaistených dverách či fyzickom konflikte medzi zadržaným a mužmi zákona. „Asi sa bál vypočúvania. O Milošovi bolo známe, že mal temperamentnú povahu. Kto vie, ako to bolo,“ krčí plecami nad tragédiou jeden z miestnych obyvateľov.

Isté je však, že pri nehode prišiel o život otec rodiny. „Bol to dobrý chlap. Pomohol, kde sa dalo. Je to veľké nešťastie. Zostalo po ňom šesť detí,“ dodal ďalší z tunajších.

Michala Stehlíková
Snímka archív polície

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod