Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 6°C

Spravodajstvo

Z centra Žiliny ukradli defibrilátor

Z niektorých zlodejských kúskov ostáva len rozum stáť. To je prípad krádeže v centre Žiliny z posledného februárového dňa, keď si neznámy páchateľ vzal na Námestí Andreja Hlinku do parády život zachraňujúci defibrilátor.

09.03.2021 | 13:01

O krádeži informoval Slovenský Červený kríž, Územný spolok Žilina so žalostným konštatovaním na sociálnej sieti. „Nevieme, čo sa dá k tejto fotografii napísať. Večer 28. februára bol neznámym páchateľom odcudzený automatický externý defibrilátor. Touto cestou prosíme ľudí, ak by mali nejaké informácie alebo zahliadli možného páchateľa pri krádeži, nech kontaktujú políciu.“

Podobné správanie zlodejov v súvislosti so stratou tohto život zachraňujúceho zariadenia evidovali pred pár dňami aj v kysuckej obci Oščadnica. Páchateľ chcel defibrilátor ukradnúť už v popoludňajších hodinách. Nepodarilo sa mu to, a tak sa vrátil v noci. Či tieto krádeže na Kysuciach a v Žiline spolu súvisia, ukáže len čas a hlavne vypátranie zlodejov. Verejnosť pre nich žiada exemplárne potrestanie. „Hrozné, uvedomoval si tento človek, že kradol niečo, čo zachraňuje život? Toto je už fakt choré,“ krútili hlavou diskutujúci na Facebooku nad ľudskou hlúposťou.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív Č.K.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod