Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 3°C

Spravodajstvo

Z hlavného pojednávania vylúčili verejnosť:Rodičia sa Judite do očí ešte nepozrú!

Termín hlavného pojednávania v predmetnej trestnej veci sa vytýčil na štvrtok 09.01.2020 od 8.30 na Okresnom súde Žilina. Po krátkom priebehu prišiel súd s razantnou informáciou.

09.01.2020 | 11:58

Vyšetrovateľ obvinil 16-ročnú Žilinčanku Juditu z obzvlášť závažného zločinu vraždy. K tej došlo na sídlisku Vlčince v byte na šiestom poschodí. Jej spolužiak Tomáš  mal na tele množstvo bodných rán. V nemocnici skončilo aj dievča, ktoré malo rezné poranenia na rukách. ​Pôvodne polícia pátrala po neznámom mužovi, ktorý sa mal do bytovky dostať pod zámienkou odpisovania hodín a keď mu mladé dievča otvorilo, mal na ňu zaútočiť. Jej 16-ročný kamarát mal prísť o život pri tom, ako sa ju snažil ochrániť. Zdá sa ale, že táto verzia bola len vymyslená. 

 

Hlavné pojednávanie na Okresnom súde v Žiline sa začalo štvrtok 9. januára 2020. Tomášovi rodičia sa však do očí Judity pozrieť ešte nemôžu. " Súd  po začatí hlavného pojednávania na návrh obžalovanej uznesením rozhodol o vylúčení verejnosti. Proti tomuto uzneseniu nie je prípustný opravný prostriedok. Takže najskôr sa otvorilo hlavné pojednávanie aj s účasťou verejnosti, predniesol sa návrh na vylúčenie, prebehla neverejná porada senátu o tomto návrhu, verejnosť sa vrátila späť do pojednávacej miestnosti a predsedníčka senátu vyhlásila uznesenie, ktorým verejnosť vylúčila. Takže hlavné pojednávanie nebude už viac prístupné verejnosti," informovala Žilinský večerník Lenka Belavá, hovorkyňa krajského súdu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod