Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 8°C

Z regiónu

Zabavili oteckov, vyprevadili predškolákov

Podujatie ku Dňu otcov sa v Materskej škole v Brodne skutočne vydarilo.  Aj keď ráz slávnosti s privítaním i piesňou pre oteckov mohol naznačiť, že oteckovia si pri zábavnom programe oddýchnu, opak bol pravdou.  

07.07.2022 | 09:42

Deti s pani učiteľkami ich nenechali len tak zaháľať a aktívne ich zapojili do programu. Deti im odovzdali kravaty, na ktoré zbierali pečiatky za splnené úlohy. Škôlkari ich plnili spoločne s oteckami. Keďže tamojšia materská škola je zapojená do projektu Zelená škola, prichystal jej kolektív športové disciplíny s ekologickým zameraním. Spolu si overili poznatky v triedení odpadu, v manuálnych zručnostiach, v jemnej motorike, rýchlosti a obratnosti. Samozrejme, nezabudli ani na občerstvenie, ktoré im dodalo silu na plnenie športových disciplín. Všetci ich zvládli v zdraví a bez problémov a oteckovia, určite aj vďaka svojim ratolestiam, odchádzali bohatší o ekologické cítenie k našej planéte. Za odmenu dostal každý otecko od svojho dieťaťa namaľovaný jeho portrét.

„Naša materská škola je trojtriedna a spolu máme 48 detičiek, z toho nám odchádza 15 do prvého ročníka. Rozlúčku s predškolákmi sme mali uplynulý týždeň. Deti nám zarecitovali  a zaspievali pieseň o škole. Do svojej školskej tašky dostali prvú rozprávkovú knihu a zložili sľub školáka. Na záver sme si spoločne zatancovali, rozkrojili poslednú tortu a urobili si menšiu rozlúčkovú párty,“ povedala Petra Brisudová, učiteľka v triede Motýliky. 

Autorka: Iveta Frolková 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod