Žilinský Večerník

5. máj 2024 | Lesana, Lesia
| 18°C

Šport

Žilina korčuľovala na hokejovom dni

Pri príležitosti Medzinárodného víkendu ženského hokeja (World Girl´s Ice Hockey Weekend 2013) vyhláseného Medzinárodnou hokejovou federáciou IIHF a v rámci projektu SZĽH Korčuľuje celé Slovensko sa v Žiline  uskutočnil hokejový víkend, ako sa patrí. Do akcie sa na Slovensku zapojili okrem Žiliny aj Košice a Bratislava. Hokejový klub MsHK Žilina, a. s. privítal na ľade zimného štadióna pod Dubňom desiatky, ba až stovky  rozžiarených detských tváričiek.

14.10.2013 | 16:29

Veľký obdiv a uznanie patrí predovšetkým organizátorom podujatia, rodičom a dobrovoľníkom, ktorí pripravili pre detičky skvelé prostredie a zaujímavý program. Pred obedom sa na zimnom štadióne odohrali tri exhibičné stretnutia detí, dievčat, sponzorov, rodičov a priateľov žilinského hokeja. V hlavnom programe priniesla podvečer ľadová plocha ukážky hokejových zručností žilinských „vlkov“, rôzne zábavné súťaže, ale aj krasokorčuliarske parády zásluhou žilinských klubov.
Okrem hráčov seniorského „A“ tímu nechýbala na žilinskom „zimáku“ ani jedna z najlepších slovenských hokejistiek Jana Kapustová. „Je to krásny a skutočne vydarený deň pre všetkých ľudí, ktorí majú radi hokej a ľad všeobecne. Hokejový deň v Žiline sa organizátorom naozaj podaril a verím, že podobný pocit mali všetci zúčastnení,“ povedala slovenská reprezentantka a Žilinčanka Jana Kapustová. MsHK Žilina, a. s. ďakuje za podporu Hokejového dňa: Žilinský samosprávny kraj, mesto Žilina, SZĽH, Pivovar POPPER, Pivovar VŔŠKY, RYBA Žilina, WALMARK – výživové doplnky, CENTRAL PARK, Mäsiareň ČIČKA – najlepšia mäsiareň v Žiline, Ing. Viktor Karpeka – MEDAR, AB-tlač, HOGO s. r.o.

 

Marián Meluš
Snímka Adrián Danaj

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod