Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -2°C

Spravodajstvo

Žilina má najlepšiu učiteľku na Slovensku: Prestížny titul získala nemčinárka Alexandra Hučeková

Ocenenie Učiteľ Slovenska napísalo tento rok už svoje štvrté pokračovanie, kde sa na piedestál dostávajú inšpiratívni učitelia základných a stredných škôl z celého Slovenska. Do finále sa dostalo sedem žien i traja muži, pričom z elitnej desiatky sa môže titulom Učiteľ Slovenska 2021 pýšiť Žilinčanka Alexandra Hučeková (49).

10.05.2022 | 11:40

Učiteľ Slovenska je národná cena licencovaná prestížnym medzinárodným ocenením Global Teacher Prize, nad ktorou záštitu prevzala aj prezidentka Zuzana Čaputová. Tohtoročnými ambasádormi projektu boli vedec Pavol Čekan, moderátorka Adela Vinczeová, humorista Fero Joke, herečka Kristína Tormová či spisovateľ Daniel Hevier. Odborná porota vyberala víťazku na základe troch výberových kôl, z nominácií verejnosti najprv vyberala finálnu tridsiatku a z nej top desať učiteľov. Pri finálnom výbere najviac zavážilo, aké inovatívne a originálne metódy učiteľka využíva a či dbá na individuálny prístup k jednotlivým žiakom. „V prvom rade, milí moji kolegovia a budúci kolegovia, prosím vás, pustite sa do skúšania nových vecí a experimentovania. Skúste sa dívať sa na vašich žiakov ako na obrovské budúce osobnosti, s ktorými sa veľmi dobre pracuje, keď im otvoríte svoje srdiečko. Ďakujem všetkým, ktorí ma povzbudzovali, aby som sa nevzdala a splnila si svoj sen,“ uviedla na galavečeri Alexandra Hučeková.


 

Po príchode domov do Žiliny ju okrem mnohých gratulantov čakali aj vlastní študenti v domovskom Babylon educations: „Bola to nefalšovaná radosť na oboch stranách, vážim si to a sú to skvelé pocity,“ skromne dodala Hučeková. Pre úplnosť dodávame, že Cenu verejnosti získal matematikár Jozef Zvolenský zo Skýcova.


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív A.H.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod