Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 1°C

Spravodajstvo

Žilina má nové denné centrá, otvorili ich na sídlisku Solinky

Rodičom s deťmi, seniorom a ľuďom so zdravotným postihnutím alebo nepriaznivým zdravotným stavom sa budú venovať nové denné centrá.

16.11.2021 | 10:00

ŽILINA. Mesto má nové denné centrá na žilinskom sídlisku Solinky. Vznikli v prízemných nebytových priestoroch mestskej bytovky na Borovej ulici. Rekonštrukciu za viac ako 42-tisíc eur samospráva realizovala v období rokov 2020-2021. 

Novootvorené centrá majú dve samostatné časti – centrum pre seniorov a centrum pre rodičov s deťmi. Každú časť vedie osobitne zamestnanec, ktorý sa bude venovať nielen rodičom s deťmi a seniorom, ale aj vzájomnému prepájaniu generácií a tiež ich interakcii. Centrá sú jedinečné aj tým, že okrem poskytovania miesta pre stretávanie seniorov, organizácií, konanie prednášok, diskusií, tvorivých dielní, workshopov, cvičení, kultúrnych podujatí či výletov budú poskytovať zázemie aj pre rodičov s deťmi, ktorí trávia čas najmä na rodičovskej dovolenke a chcú sa vzájomne stretávať. 

Vznik denných centier na sídlisku Solinky podporila Nadácia Kia Slovakia. „Vytváranie príležitostí pre rozvoj komunity a všeobecne podporu v oblasti sociálnej pomoci považujeme za veľmi dôležitú, obzvlášť v tomto období, ako aj vo vzťahu k obdobiu, ktoré príde po pandémii. Sme radi, že sme mohli podporiť tento projekt a veríme, že centrum sa stane príjemným a vyhľadávaným miestom pre inšpiratívne stretnutia obyvateľov,“ skonštatoval Jeong Ick Lee, člen správnej rady Nadácie Kia Slovakia.

Žilinská samospráva v súčasnosti prevádzkuje päť denných centier, v centre mesta na ulici A. Kmeťa, na sídlisku Vlčince na Námestí J. Borodáča, ale aj v Bytčici, Strážove a Trnovom.

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod