Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 9°C

Zaujalo nás

Žilina pomôže Prešovu sumou desaťtisíc eur

Žilina je v poradí ďalšou samosprávou, ktorá podá pomocnú ruku obyvateľom výbuchom a požiarom zničenej výškovej bytovky v Prešove.

12.12.2019 | 12:51

Pomoc v podobe finančnej dotácie z rozpočtu mesta vo výške 10-tisíc eur poskytne Prešovu aj žilinská radnica. Peniaze budú použité na výdavky súvisiace s odstraňovaním následkov výbuchu plynu v bytových domoch na Mukačevskej ulici v Prešove a na pomoc osobám postihnutým touto tragickou udalosťou.

Nešťastie v podobe výbuchu plynu, ktoré sa udialo minulý týždeň v piatok na prešovskom sídlisku ukázalo aj solidárnosť a empatiu ľudí, ktorí sa zomkli a bezprostredne po tragédii podali pomocnú ruku, aby tak aspoň čiastočne zmiernili nepriazeň osudu obyvateľom postihnutých výbuchom.


„Hlboko nás zasiahla tragická udalosť, ktorá sa minulý týždeň udiala v Prešove a súcitíme  so všetkými dotknutými občanmi. Následky tejto neľahkej situácie sme sa rozhodli zmierniť aj my v Žiline, a preto mestu Prešov poskytneme dotáciu v sume 10 000 eur. Tá bude použitá na likvidáciu škôd spôsobených výbuchom plynu v postihnutej bytovke, aj na pomoc ľuďom, ktorí sa po výbuchu nachádzajú v krízovej situácii,“ dodal primátor Peter Fiabáne.

Pomôcť môžu aj Žilinčania, a to zaslaním dobrovoľného finančného príspevku na verejný účet, ktorý pre občanov postihnutých tragickým výbuchom na Mukačevskej ulici zriadilo mesto Prešov. Všetky potrebné informácie nájdu na: www.presov.sk/oznamy/verejny-ucet-na-pomoc-ludom-z-bytoveho-domu-na-mukacevskej-ulici.html.

Autor: - r -

Zdroj: mesto Žilina

Foto: Polícia SR

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod