Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 11°C

Šport

Žilina privíta Spartak. Skórujú opäť oba tímy?

Šlágrom víkendového 17. kola najvyššej slovenskej súťaže bude súboj na štadióne pod Dubňom, kde sa predstavia futbalisti trnavského Spartaka. Oba tímy nemajú za sebou práve najvydarenejšie zápasy. Bookmakeri stávkových kancelárií sa navyše nevedia zhodnúť na tom, kto je favoritom tohto stretnutia.

02.12.2021 | 11:19

Lacné straty bodov

Výsledky žilinského tímu nemajú parametre konzistentnosti. Šošoni sa po trojici zápasov bez triumfu dostali na vlnu rovnakého počtu víťazstiev, po ktorých nasledovali dve remízy s dvoma nízko postavenými mužstvami. Najprv ani na druhý pokus nezdolali nováčika z Liptovského Mikuláša (remíza 2:2), potom si v stretnutí hranom na dvakrát delili body so Senicou (remíza 2:2).

Najmä posledná konfrontácia bola trochu nezvyčajná. Pre silné sneženie sa víkendový duel so Záhorákmi dohrával v utorok. Žilinčanov dvakrát zaskočil indonézsky "Messi" Egy Vikri. Aspoň bod pre MŠK zariadil v samom závere Patrik Iľko. Žilina má aj vďaka týmto bodom len štvorbodovú stratu na štvrtú Dunajskú Stredu a trojbodový náskok pred šiestym Trenčínom.

Spartak začína zaostávať
Trnavčania mali výbornú šancu na to, aby aspoň dočasne zosadili z priebežného prvého miesta majstrovský Slovan. Výtržnosti v derby zápase im však tento zámer prekazili. Síce Spartak potom vyhral štyri stretnutia v rade, čím sa mu darilo držať krok s belasým celkom, no potom prišli dve straty bodov. Tá prvá ešte nebolo až taká hrozná. Bezgólová remíza so Zlatými Moravcami ich obrala len o dva body.

Všetky tri stratili až týždeň na to, keď ich na domácom trávniku prekvapil Ružomberok, ktorý tu triumfoval 3:0. "Najdôležitejšia bude teraz reakcia v ďalšom kole, keď cestujeme do Žiliny," povedal po prehratom zápase Martin Mikovič pre oficiálni klubový web fcspartaktrnava.com.

Trnavčania si však do Žiliny nesú výbornú sériu výsledkov na ihriskách súperov. Vonku totiž neprehrali už v desiatich stretnutiach v rade. Navyše v posledných siedmich dueloch inkasovali len dva góly (a aj to v Slovnaft Cupe proti Podbrezovej).

Duel nemá favorita?
Stávkové kancelárie na Slovensku sa nevedia zjednotiť v tom, koho označiť za favorita nedeľného šlágru. V Tipsporte sa len mierne viac čaká víťazstvo Žiliny, na ktorú je vypísaný kurz 2,52. Ak by uspeli hostia, vyhráva kurz 2,57 určený Spartaku Trnava. Opačný názor majú odborníci v SYNOT TIPe, ktorí za menšieho favorita určili hosťujúci celok s kurzom 2,50. Domácemu tímu prisúdili len o 0,03 bodu viac.

Najväčší rozdiel medzi kurzami na víťazstvá oboch tímov má Fortuna, ktorej kurzovú ponuku mimoriadne dobre hodnotí aj rešpektovaný server betserver.sk. A aj v čierno-žltej stávkovej kancelárii favorizujú Žilinčanov. Ich hodnota je 2,40, pre Trnavu je vypísaných 2,75.

Tipérov by však mali zaujímať aj kurzy na iné príležitosti. Od júla 2019 nevideli diváci vo vzájomných konfrontáciách oboch tímov viac ako tri góly. Na túto udalosť sa všade kurz pohybuje okolo úrovne 2,00. Čiže, stávkové kancelárie túto možnosť opäť pripúšťajú. Ešte dodáme, že v Tipsporte medzi komunitou tipérov dominuje remíza, ktorou sa skončili aj posledné dve vzájomné stretnutia.

Trnava avizuje návrat do formy
Spartakovci už avizovali, že v nedeľnom súboji by sa do zostavy mali vrátiť aj hráči po zraneniach. Preto sme podľa slov Martina Mikoviča videli v poslednom zápase proti Ružomberku skôr alternovanie a hľadanie vhodnej záplaty. Bude to vyrovnaný súboj dvoch popredných celkov. Snáď sa poteší aj oko diváka, ktorému strelci oboch tímov doprajú gólovú radosť.

V oboch tímoch v počte gólov dominujú legionári. Trnava sa spolieha na Macedónčana Milana Ristovského so siedmimi presnými zásahmi, Žilina svoje nádeje vkladá zase do päťgólového Arménca Vahana Bichakhchyana.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: MŠK Žilina - Daniel Stehlík

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod