Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 2°C

Spravodajstvo

Žilinská nemocnica zamkla hlavnú bránu. Ako sa teraz dostaneme dovnútra?

Hlavný vstup do areálu Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline je v istú časť dňa uzamknutý. Ako postupovať, ak potrebujete vstúpiť dnu?

28.03.2020 | 14:00

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline informovala včera verejnosť, že hlavná brána na vstupe pre peších z Ulice Vojtecha Spanyola bude vo večerných hodinách až do rána uzamknutá.

„Pre nevyhnutný vstup do areálu je potrebné zazvoniť na stálu službu, ktorá je na vrátnici. Zvonček sa nachádza na budove vrátnice pri bráne vpravo," uviedla nemocnica vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Hlavnú bránu budú prípadným návštevníkom otvárať zamestnanci nemocnice, študenti medicíny alebo dobrovoľníci zo Slovenského Červeného kríža, ktorí nemocnici vypomáhajú.


 

 „Zrealizujú štandardnú kontrolu a triedenie pacientov. Stačí zazvoniť a do areálu sa dostanete. Kontroly priebiehajú tiež na vjazde pre automobily aj za pomoci príslušníkov polície a vojakov. Ospravedlňujeme sa za obmedzenia pre zvýšenie bezpečnosti nás všetkých. Ďakujeme za pochopenie."

Návštevníci nemocnice sa prirodzene zaujímajú o to, kedy je hlavná brána uzamknutá. Pod príspevkom nemocnici vyčítajú, že neuvádza konkrétne časy tohto obmedzenia.

„Presný čas nie je uvedený zámerne z dôvodu prispôsobenia aktuálneho stavu. Pri vrátnici stojí kontrola na voľnom priestranstve, kde nie je ochranný stan ani iný priestor. V prípade zhoršeného počasia môžu teda bránu uzamknúť aj skôr a schovať sa dovnútra na vrátnicu, aby nemuseli mrznúť alebo v prípade dažďa moknúť vonku. Počet ľudí prechádzajúcich areálom v podvečerných a večerných hodinách je minimálny, preto je časový údaj takpovediac zbytočný a volia ho členovia kontrolného tímu podľa aktuálnej situácie. Dôležitá je informácia o tom, ako postupovať, keď je brána uzamknutá, stačí zazvoniť a každý, kto potrebuje, sa do nemocnice bez problémov dostane. Ďakujeme za pochopenie," reagovala na kritické hlasy žilinská nemocnica.

Autor: - r -

Foto: FNsP Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod