Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 4°C

Spravodajstvo

Žilinská univerzita prerušila výučbu. Študenti boli vyzvaní, aby opustili internáty

Vzhľadom na správy o šírení koronavírusu COVID-19 a vrcholiacu epidémiu chrípky sa rektor Žilinskej univerzity v Žiline rozhodol prijať preventívne opatrenia s cieľom predísť šíreniu nákazy.

10.03.2020 | 14:30

Žilinská univerzita v Žiline (UNIZA) prerušuje prezenčnú výučbu od 10. marca do 22. marca. Pedagogický proces bude prebiehať formou samoštúdia alebo inou vhodnou metódou. UNIZA po konzultácii s verejnými autoritami na základe rozhodnutia Krízového štábu požiadala študentov bývajúcich na internátoch (Hliny V, Veľký Diel) opustiť ubytovacie zariadenie. Prevádza stravovacieho zariadenia Nová menza bude fungovať v období od 11. 3. do 22. 3. v obmedzenom režime.

„Keďže sme najväčšia vzdelávacia inštitúcia v žilinskom kraji s takmer 8000 študentmi a 1600 zamestnancami, cítime zodpovednosť za zdravie našich študentov a zamestnancov. Opatrenia prijal Krízový štáb UNIZA, zložený z členov Kolégia rektora," uviedla v oficiálnej tlačovej správe Žilinská univerzita v Žiline.

V súvislosti s rizikom nákazy koronavírusom COVID-19 zaviedla UNIZA opatrenia ako zákaz pracovných ciest zamestnancov a výjazd študentov do krajín postihnutých koronavírusom alebo pozastavenie príjazdu zahraničných pracovníkov a študentov v týchto krajinách. Až do odvolania sú zrušené návštevy na UNIZA ako aj konanie konferencií, športových a kultúrnych podujatí. Nekoná sa ani výuka na Univerzite tretieho veku.


UNIZA apeluje na zodpovedný prístup a informovala všetkých študentov i zamestnancov o prijatých preventívnych postupoch a opatreniach.

„Žijeme v dobe, kde média a senzácie majú veľký dosah, informácie sa šíria veľmi rýchlo ako aj vírusy a ďalšie infekčné ochorenia. Môžeme byt len pozorovateľmi týchto javov, identifikovať ich pôvod a príčinu, ale naša primárna zodpovednosť je hlavne v prevencii. V prípade COVID-19 sa to podarilo a je veľká šanca dostať jeho šírenie pod kontrolu, a to aj rešpektovaním navrhovaných príkazov a opatrení,“  povedal rektor Jozef Jandačka.

UNIZA dôkladne monitoruje situáciu týkajúcu sa koronavírusu COVID-19, pravidelne komunikuje s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Žiline a riadi sa odporúčaniami príslušných orgánov.

Autor: - r -

Zdroj: UNIZA

Foto: UNIZA

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod