Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 12°C

Spravodajstvo

Žilinské kúpalisko otvorilo svoje brány: Za víkend prišli štyri tisícky návštevníkov

Extrémne teplo počas víkendu prilákalo počas prvého dňa otvorenia letného kúpaliska v Žiline tisíce návštevníkov. Boli sme sa pozrieť na vlastné oči ako to vyzeralo prvé otvorené hodiny v sobotu dopoludnia na najvyhľadávanejšom mieste v Žiline.

22.06.2021 | 15:35

OBROVSKÝ NÁPOR ICH PREKVAPIL

„Prvý deň by som mohol rôznymi slovnými spojenia, ale poviem, že bol totálne ťažký. Otvorili sme nový systém, ľudia boli dosť nervózni a povolená kapacita sa nám rýchlo naplnila, dokonca sme na pol hodinku museli zastaviť predaj. Takýto enormný nárast sme nečakali, no to asi žiadny prevádzkovateľ na Slovensku počas tohto víkendu,“ znela reakcia vedúceho marketingu žilinskej plavárne Ivana Budaia na našu otázku ako náročný bol aktuálny víkend. Pri pohľade na dlhé rady pred vstupom boli aj samotné čísla prekvapivo potešiteľné. „Maximálne mohlo byť v jednu dobu 1100 ľudí, za sobotu eviduje návštevu na kúpalisku okolo 2200 ľudí. V nedeľu to bolo podobné číslo vyše dve tisíciek, ale už to všetko išlo oveľa rýchlejšie. Potešil nás tento záujem, no my sme ani neplánovali otvoriť už tento víkend. Budeme sa snažiť prispôsobiť prevádzku tak, aby verejnosť našla ideálne miesto pre športové aktivity či relax,“ doplnil Budai a reagoval aj na otázku ohľadom mierneho zvýšenia cien vstupného. „Vstupné sa dlhé roky nemenilo, plaváreň prešla určitou rekonštrukciu a to treba brať do úvahy. Za mňa je tá cena primeraná, pričom sme stále jedným z tých najlacnejších prevádzkovateľov na okolí. Všetky informácie ohľadom cien si môžu ľudia pozrieť na www.plavarenzilina.sk/cennik/.“

 

CENY RASTÚ, PLATY NIE

Dostať sa na žilinské kúpalisko uplynulú sobotu ráno bola naozaj ťažká misia. Pred vstupom sa tvorili dlhé rady, čo sme videli na vlastné oči. Žilinčania však nereptali. „Každý sa chce dostať do vnútra, vonku je obrovské teplo a hlavne tešia na deti. Počkáme, snáď sa na kúpalisko dostaneme. Ak nie, pôjdeme smerom na Rajeckú dolinu,“ hovorila nám Milada, matka dvoch synov. V radoch boli veľkou témou ceny vstupného. „Nemám žiadnu kartu, za hodinu kúpaliska dať tri eurá sa mi zdá veľa. Ceny rastú, platy nie. To je už na Slovensku folklór, keby som nesľúbil vnúčatám, že ich vezmem, tak tu ani nejdem,“ rozčertene dodal Miroslav zo Žiliny.

 

OTVORENÝ KAŽDÝ DEŇ 

Plaváreň bude každý deň otvorená od 9.00 do 20.00 hod. Celodenné vstupy je možné zakúpiť iba na pokladni letného kúpaliska. Návštevníci obdržia tvrdú vstupenku, ktorú je potrebné uschovať pre odchod z areálu. Pre kontrolu platnosti všetkých bodových a celoročných permanentiek, môžu návštevníci využiť kalkulačku na webovej stránke: https://www.plavarenzilina.sk/calculator.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod