Žilinský Večerník

1. máj 2024 | Sviatok práce
| 8°C

Šport

Žilinské tenistky vyhrali Detský Davis Cup

Skvelý úspech v nabitej konkurencii. V bratislavskom NTC Žilinčanky nechali za sebou všetky súperky a zaslúžene zaknihovali titul v 16.ročníku Detského Davis Cupu. K tomu za najbojovnejšiu hráčku celého turnaja bola vyhlásená žilinská hviezdička Nina Čaplovičová.

04.10.2021 | 10:59

Celoslovenského finále Detského Davis Cupu a Fed Cupu sa každoročne zúčastňuje 12 tímov chlapcov a 12 tímov dievčat. Celkovo sa do oblastných, regionálnych a celoslovenských bojov zapojilo 1500 detí, projektu sa už za 16 rokov existencie zúčastnilo vyše 21 000 detí. „Naše družstvo hralo krásne celý turnaj. Rada by som vyzdvihla jednotku Ninku Čaplovičovú, ktorá hrala skvele vo všetkých troch zápasoch, finále jej vyšlo naozaj brilantne. Pochváliť však chcem všetky dievčatá, tento rok sme mali veľmi dobrý tím. Boli sme radi, že sa tento rok akcia zorganizovala, že sme sa jej mohli zúčastniť a nakoniec sme vyhrali. Dievčatá si to veľmi užili,“ netajila radosť kapitánka TK Žilina Magdaléna Garguláková. Žilinčanky vo finále zdolali Slovan Bratislava 4:1 na zápasy a stali sa majsterkami. Medzi chlapci titul putoval do bratislavskej mestskej časti Petržalka.

 

Medailisti - chlapci: 1. TK Petržalka, 2. TK Slávia STU Bratislava, 3. TJT Michalovce. Medailistky - dievčatá: 1. TK Žilina A, 2. TK Slovan Bratislava, 3. TC Topoľčany.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Zdroj: STZ

Foto: STZ – Dušan Barbuš

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod