Žilinský Večerník

24. október 2024 | Kvetoslava
| 3°C

Šport

Žilinské ulice dostali vďaka Šošonom nádych nezištnej pomoci

Popri futbalovým povinnostiam myslia aj na dobré skutky. Marketingové oddelenie žilinského klubu už dlhodobo myslí na rozvoj hráčov aj po ľudskej stránke, čo dokumentovala počas uplynulého piatka v uliciach metropoly severného Slovenska.

25.09.2023 | 19:30

BIELA PASTELKA

Piatok, 22. september bol totiž dňom verejnej zbierky Biela Pastelka, ktorá pomáha ľuďom so zrakovým postihnutím. Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska bola založená 7. apríla 1990. Žilinskí chlapci  sa už niekoľkýkrát zapojili do tejto zbierky ako dobrovoľníci na čele s kapitánom Jánom Minárikom. K nemu sa pridali ďalší odchovanci klubu ako Dávid Ďuriš, Tomáš Nemčík a skvele im sekundoval najmladší z partie Mário Sauer. „Neváhali sme, pretože si uvedomuje vyšší rozmer týchto akcií. Spoločne chceme vyzbierať nejaké peniaze, ktoré určite zmysluplne využijú ľudia v rámci zbierky Biela Pastelka. Bolo nám cťou pomôcť a určite v tejto aktivite budeme pokračovať aj do budúcnosti,“ povedal nám priamo na námestí pri osobnom stretnutí kapitán Ján Minárik.


 

 

HOT DOG PRE NÁRUČ

Po minuloročnom úspechu Šošon burgra si marketingové oddelenie klubu  aj túto jeseň pripravilo ďalšiu žltozelenú špecialitu. Tentoraz to bol Šošon hot dog, ktorý nielen chutil, ale znova aj pomáhal dobrej veci. Z každého hot dogu totiž poputuje suma 2€ na OZ Náruč v Zádubní. Na čašníkov v jednej z reštaurácii centra mesta sa zahrali Patrik Leitner, Timotej Jambor či Dominik Javorček. „Myslím, že nám to išlo dobre, no klobúk dole pred ľuďmi, že prišli a pochutnali sme si nielen na našom jedle. Spoločne sme podporili dobrú myšlienku, čo je najpodstatnejšie,“ dodal stopér Žiliny Patrik Leitner.


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Zdroj: PR

Foto: cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod