Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 4°C

Šport

Žilinské ženy v extralige: Víťazný návrat po štvrťstoročí

Po dlhočizných rokoch sa na ženskej extraligovej mape opäť objavil žilinský tím. Hráčky MsHKM si návrat do najvyššej súťaže vychutnali o to viac, že vo svojom prvom vystúpení porazili rivalky z MHK Martin na ich ľade 4:6.

11.10.2021 | 13:01

1. kolo: MHK Martin – MsHKM Žilina ženy 4:6 (2:1, 1:2, 1:3)

Góly MsHKM: Vrbinská (Jancsóová), Nemčeková, Jancsóová (Vrbinská), Horáková, Vrbinská (Digaňová, Nemčeková), Nemčeková. 

MsHKM: Látková – Kolenčíková, Gancárová, Vrbinská, Horáková - Páleníková, Jancsóová, Nemčeková - Macurová, Neomanyová, Bodjanová - Pekarová, Páleníková, Digaňová. Tréneri: M. Holák, D. Zuziaková.

 

VÝBORNÝ VÝKON ŽILINČANIEK

„Do stretnutia sme nastúpili s rešpektom, keďže posledný zápas sme hrali pred 25 rokmi. Dievčatá však začali nebojácne, súperkám nič nedarovali a ukázali, že hokej hrať vedia. V zápase sme videli viaceré šance na obidvoch stranách, ktoré likvidovali dobre chytajúce brankárky. Gólový účet derby otvorili domáce hráčky, no dlho sa z vedenia netešili. Takto vyzerali prvé dve tretiny, v ktorých  sme vždy doťahovali jednogólové manko. V záverečnej dvadsaťminútovke sme znova vyrovnali na 4:4, potom sme sa dokonca ujali vedenia a výborný výkon sme ešte korunovali gólom do prázdnej brány. Baby si po ťažkej drine odviezli domov zaslúžené víťazstvo a som rád, že sme mohli byť spolu s trénerkou Dadou pri tom. Držím babám palce v ďalších hokejových úspechoch,“ uviedol po víťaznej premiére tréner ženského tímu MsHKM Marián Holák.  

HRÁČKY ČAKÁ VEĽA PRÁCE

Ako prvá z hráčok MsHKM sa do streleckej extraligovej listiny zapísala Martina Vrbinská. „Po troch rokoch bolo veľmi prijemné hrať opäť v žilinskom drese a vidieť bývalé spoluhráčky. Môj gól a víťazstvo v susedskom derby boli čerešničkou na torte,“ tešila sa osemnásťročná obrankyňa s reprezentačnými skúsenosťami. „Náš tím sa postupne rozrastal. Jeho jadro tvoria dievčatá zo Žiliny, ktoré už k extralige žien „pričuchli“ po minulé roky v drese Košíc. Bránku nám stráži Iva Látková s Aďou Michaliskovou. Pomoc nám prisľúbili žilinské odchovankyne Nika Nemčeková s Maťou Vrbinskou, ktoré hrávajú v ŠKP Bratislava. Podarilo sa nám na hosťovanie, resp. striedavý štart tím doplniť Laurou Jancsoovou, ktorá k nám prichádza z Nitry a Vanesou Mejsnarovou z Považskej Bystrice, ktorá však tento víkend v žilinskom drese ešte nenastúpila. Spoločne nás čaká ešte veľmi veľa roboty, no už prvý zápas ukázal, že každá jedna hráčka, ktorá oblieka žilinský dres na ľade necháva srdce a odovzdáva maximum,“ povedala manažérka tímu Daniela Zuziaková, ktorá je zároveň súčasťou trénerského dua Holák-Zuziaková.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod